Cinema

Filmets recupera un 80% de la programació presencial

Serà el primer festival de cinema postpandèmia amb el 100% d’aforament: “Hi ha incertesa, però suposa un repte”

El Filmets Badalona Film Festival arrenca aquest divendres la seva 47a edició, recuperant la presencialitat a les sales de cinema. Després que el 2020 la majoria de passis fossin telemàtics, aquest any hi haurà només set sessions que seran únicament online, mentre que el nombre de sessions presencials s’eleva a 25, el 80%, amb un total de 237 curts en competició.

El Filmets serà també el primer festival postpandèmia que recupera el 100% d’aforament des del primer dia. El conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta, assegura que la flexibilització de les mesures és molt recent i això genera “certa incertesa” sobre el comportament del públic, però alhora suposa “un repte” per intentar tornar a omplir les sales.

Els curts que competeixen en Filmets es projectaran al Teatre Zorrilla de Badalona, l’Institut Français de Barcelona i els cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat.

Malgrat l’aposta per la presencialitat, Filmets se segueix presentant el format híbrid. Així, totes les pel·lícules en competició a la Secció Oficial es podran veure a través de la pàgina web del festival. Tant les sessions presencials com les de la pàgina web seran d’accés lliure i gratuït, tot i que caldrà registrar-se prèviament.

Així mateix, l’Hospital Germans Trias serà per primer cop seu oficial de Filmets (seu no competitiva) per acostar les pel·lícules a tots els pacients ingressats i al personal sanitari.

‘The letter room’, una pel·lícula nominada als Oscar, i ‘Mi querido Juan Manuel’, amb Maria Molins i Miguel Ángel Jenner, seran els plats forts de la sessió inaugural, que es farà divendres 22, a les 20 hores, al Teatre Zorrilla. Assumpta Serna rebrà la Venus d’Honor del festival en un acte que es farà dilluns 25, a les 16.30 hores al Teatre Zorrilla.

També es presentarà el primer dia el curtmetratge ‘Survivers’, dirigit per Carlos Gómez-Trigo. Un altre dels curts que es presentarà serà ‘A wish upon a satellite’, dirigida per Leeni Linna.

En les 27 sessions competitives hi haurà curtmetratges que seran premières internacionals, europees o catalanes, i dues pel·lícules nominades als Oscar, així com curts guanyadors o seleccionats en festivals prestigiosos com Cannes, Clermont-Ferrand, Tribeca, Palm Springs o Sundance, entre d’altres.

Per facilitar al màxim a l’espectador la tria de curtmetratges, totes les sessions competitives seran temàtiques.

El jurat

El jurat de l’edició d’enguany de Filmets l’integren els següents cineastes: Katariina Lillqvist, Paco Poch, Margi Vila, Geneviève Kinet i Audrey Billard, tots d’un gran prestigi en el món del cinema. La finlandesa Katariina Lillqvist és la presidenta del jurat.

Per altra banda, Filmets Pro, la secció del festival adreçada a professionals, dobla el nombre de sessions de treball en relació amb l’any passat. En total seran 6 sessions que es faran al Centre Cultural El Carme i que es podran seguir íntegrament a través de la pàgina web del festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia