Patrimoni

Obres de reforç al monestir de Cruïlles

La primera fase consisteix en els treballs d’estabilització temporal de l’estructura d’observació d’una pilastra

Els treballs de la primera fase d’obres d’estabilització –o mesures cautelars– del monestir de Sant Miquel de Cruïlles s’han iniciat amb el reforç estructural d’una de les columnes interiors del temple que presenta una important degradació. Les mesures cautelars que s’adopten, proposades per la direcció general de Patrimoni Cultural, consisteixen de fet en una estabilització temporal de l’estructura que permetrà l’observació de l’evolució de la pilastra, garantint així la seva estabilitat.

Els treballs van començar el 15 de novembre sota la direcció conjunta de Vilanova Arquitectes i els serveis tècnics del Consell Comarcal del Baix Empordà. L’empresa responsable de les obres és Burgos Gasull i l’estudi estructural l’està realitzant l’empresa GMK, que ha dimensionat l’estructura per realitzar l’estabilització de la pilastra en estudi.

Prèviament a aquests treballs, l’empresa Lithos Geotècnia ha realitzat un estudi geotècnic del terreny que permetrà saber les característiques del subsol i extreure’n les dades necessàries per completar els estudis estructurals que s’estan realitzant.

Un cop acabats els actuals treballs, es col·locaran una sèrie de sensors per fer un seguiment dels moviments que té l’estructura en estudi. Les dades obtingudes seran preses durant un any i la monitorització d’aquestes permetrà tenir un major coneixement dels moviments que té l’estructura. Al mateix temps, es col·locaran una sèrie de piquetes per fer el seguiment del terreny exterior del monestir i poder saber els paràmetres d’humitat d’aquest.

Amb els resultats obtinguts es podrà tenir un major coneixement del subsol i del comportament de l’estructura per poder conèixer les causes de l’actual deteriorament de la pilastra i plantejar possibles solucions.Es preveu que un cop finalitzats els treballs, el monestir pugui reobrir les seves portes amb la programació de diferents activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona