Música

Savall, a Igualada amb el ‘Llibre Vermell’

Igualada inaugurarà oficialment la Capital de la Cultura Catalana el 5 de febrer amb un concert de Jordi Savall a la basílica de Santa Maria. El músic igualadí dirigirà el Llibre Vermell de Montserrat amb la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI. El director i violagambista, ahir, es mostrava emocionat de poder actuar a la seva ciutat natal després de deu anys sense fer-ho tot destacant que la basílica de Santa Maria té una “acústica ideal” per a aquest tipus de música.

El concert de Savall serà un dels 250 actes que integren la programació del primer quadrimestre de la capitalitat cultural. Entre les activitats destacades hi ha la programació d’un cicle de pensaments titulat Diàlegs capitals, que convidarà a reflexionar sobre els reptes del segle XXI. S’organitzaran un cop al mes i s’hi abordaran temes d’actualitat a través d’un diàleg entre experts locals i pensadors d’àmbit nacional. També s’han organitzat visites guiades al patrimoni històric igualadí com ara el cementiri d’Enric Miralles i Carme Pinós o al Fort de Sant Magí.

Coincidint amb l’any de la Capital de la Cultura Catalana, Igualada també celebra el bicentenari del gremi de traginers, un dels més antics del país, amb dues exposicions i la restauració de la bandera gran, original de l’any 1856.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia