Patrimoni

Mosaics Martí, Premi Nacional d’Artesania

La Generalitat de Catalunya, mitjançant Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, ha reconegut la trajectòria, l’excel·lència en la producció del mosaic hidràulic, i la seva aportació en la recuperació del patrimoni arquitectònic modernista de l’empresa manresana Mosaics Martí, amb el Premi Nacional d’Artesania 2021. Alhora ha concedit el premi al Talent Jove a la dissenyadora tèxtil Sònia Benítez Jiménez; ha reconegut la tasca de Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca (Prodis) amb el premi Prestigia; ha atorgat el premi Restaura a Arcovaleno Restauro; i el premi Emprèn a Oriol Baró Fajula pel seu projecte Liken Skis.

Amb aquests cinc guardons, el govern vol correspondre a la vàlua i la transcendència que té l’artesania dins la societat catalana i, alhora, contribuir a donar-li la màxima projecció mitjançant el reconeixement de la feina del sector. El Premi Nacional d’Artesania està dotat amb 7.000 euros, una peça commemorativa i l’exposició de l’obra al Centre d’Artesania Catalunya. El premi Emprèn està dotat amb 2.500 euros; i el premi al Talent Jove, a més d’una dotació de 500 euros, rebrà una sessió d’acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador, i exposarà la seva obra al Centre d’Artesania Catalunya.

El lliurament de l’edició d’enguany dels premis tindrà lloc dimecres vinent, 26 de gener, a les sis de la tarda, en un acte que tindrà lloc al Palau de la Generalitat, que estarà presidit pel president del govern, Pere Aragonès, i pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. També es lliuraran els diplomes de mestre/a artesà/ana 2020 i 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona