Altres

La Generalitat prepara una Llei de Drets Culturals

La Llei de Drets Culturals, pionera a Catalunya, ja té redactada la memòria preliminar i està en procés de tramitació perquè s’obri a consulta pública. El tràmits parlamentaris s’iniciaran, segons va anunciar ahir la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, a finals d’aquest any o principis de 2023. Mentrestant, el Departament convocarà una nova línia de subvencions a projectes de cultura comunitària i transformació social, dotada amb 500.000 euros. En l’acte ’Un any al capdavant del Departament de Cultura’ al Cercle de Cultura, Garriga també va avançar que signaran un conveni de 100.000 euros amb l’Ajuntament de Berga per la Patum i que la Generalitat entrarà a formar part del Consorci del Besòs per treballar conjuntament el Catalunya Media City.

La Llei de Drets Culturals té com a objectius reforçar el marc legal perquè garanteixi els drets d’accés, creació i participació de tota la ciutadania a la vida cultural; protegir l’artista, la llibertat de creació i els drets d’autor; ordenar adequadament el sistema cultural de Catalunya i fixar el finançament del sistema cultural.

La consellera de Cultura va repassar l’acció de Govern durant el primer any de la legislatura, en què va valorar en quin punt es troben els objectius del Departament i va exposar els eixos i les prioritats per als propers anys, amb el Pacte Nacional per la Llengua com un dels pilars fonamentals.

El projecte més destacat en l'àmbit audiovisual és, per a Garriga, el Catalunya Media City, que afirma que avança amb "pas ferm" amb l'objectiu que Catalunya esdevingui un "autèntic hub per a la indústria audiovisual a nivell europeu" i que ha d'acabar amb la posada en marxa d’un gran complex a les Tres Xemeneies del Besòs. "Serà un centre de recerca, innovació i producció per als sectors audiovisual, del videojoc i de continguts digitals", va augurar. La consellera va explicar que la Generalitat entrarà a formar part del Consorci del Besòs per treballar conjuntament amb totes les administracions, especialment les de la zona i va valorar positivament la relació amb els ajuntaments de Sant Adrià del Besòs i de Badalona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona