Cinema

Penélope Cruz lluita als marges

Absent durant anys del cinema estatal, amb excepcions com Fernando León de Aranoa, el cinema de temàtica social ha pres força els darrers anys, seguint una tradició europea que va des de Ken Loach fins als germans Dardenne. L’actor Juan Diego Botto entra amb força en el gènere amb el seu primer llargmetratge com a director, En los márgenes , protagonitzat per Penélope Cruz.

L’actriu interpreta una dona a punt de ser desnonada en un barri popular de Madrid en un film de denúncia coral, en què el mateix Juan Diego Botto interpreta el seu marit argentí, que treballa en feines precàries, i Luis Tosar és un advocat que lluita per resoldre problemes diversos sense parar atenció a la seva família, que està a punt de naufragar. Una dona àrab a punt de perdre la custòdia de la seva filla perquè treballa en diverses feines, un home incapaç de parlar amb la seva mare perquè va avalar la seva empresa i ha perdut el pis són altres situacions extremes que planteja un film que transcorre durant un únic dia, en què els personatges lluiten al límit i contra rellotge per resoldre problemes vitals.

Juan Diego Botto va presentar el film a la Mostra de Venècia i al Festival de Sant Sebastià. “Una vegada coneixes aquesta realitat, coneixes la gent que la pateix, com et pots mantenir al marge? –va comentar a Sant Sebastià–. Un no pot oblidar allò que ha vist. I quan ja ho has vist, doncs tens dues opcions: o involucrar-te o convertir-te en un altre tipus d’ésser humà.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia