Altres

El Galliner busca un nou local per continuar l’activitat el curs que ve

La Diputació li diu que haurà de deixar la Casa de Cultura, però la direcció de moment no troba cap emplaçament i demana la possibilitat d’una pròrroga

L’escola de teatre El Galliner busca local per poder desenvolupar la seva activa a partir del curs que ve. El centre ocupa un espai a la Casa de Cultura de Girona, que és propietat de la Diputació de Girona, però el proper mes d’agost l’haurà de deixar lliure i continuar el funcionament en una nova localització. La Diputació va comunicar a la direcció d’El Galliner que hauria d’abandonar la Casa de Cultura, però no va especificar per quins motius. “Les raons no ens les han dites”, va explicar ahir el director de l’escola, Isidre Hernández. De fet, El Galliner ja hauria d’haver abandonat la Casa de Cultura el curs passat, però les dificultats per trobar un local nou van dur finalment a la renovació del conveni amb la Diputació de Girona un curs més.

L’escola busca ara un nou emplaçament, però de moment no n’ha trobat cap que s’adapti a les seves necessitats. “La meva preocupació és si no en trobem un de nou o no tenim temps per adequar-lo per a la nostra activitat”, explica Hernández. El Galliner és l’escola de teatre privada més gran de Catalunya. Compta amb 700 alumnes regulars, però l’any passat també hi van passar 2.000 nens per participar en cursos i activitats d’un sol dia. Aquest volum d’alumnes dificulta la recerca d’un local on continuar l’activitat: “Nosaltres ja volem marxar, però ho hem de fer bé.” Hernández esmenta la possibilitat de prorrogar el conveni un any més si no és possible trobar un nou emplaçament abans del mes d’agost del 2023. “Som una escola prou important perquè ens cuidin”, explica. Fins ara la Diputació de Girona cedia de manera gratuïta aquest espai a El Galliner. Segons Hernández, la institució pública està disposada a continuar-los ajudant amb una subvenció per adequar el nou espai i ajudar a pagar-ne el lloguer, però la cerca de l’emplaçament va a càrrec de l’escola. “Tant a la Diputació com a l’Ajuntament de Girona ens han dit que ells no tenen locals públics on ens puguem traslladar”, explica Hernández. El Galliner va fundar-se el 1990. Pocs anys després va instal·lar la seu a la Casa de Cultura, on s’ha estat des de llavors.

Aquest diari va posar-se en contacte amb la Diputació, però no va aconseguir tenir la seva versió.

LA FRASE

La meva preocupació és si no trobem un local nou o no tenim temps per adequar-lo
Isidre Hernández
DIRECTOR D’EL GALLINER


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia