Cinema

L’audiovisual jove de Reteena, a la Fabra i Coats

Un dels objectius de Reteena, Festival Audiovisual Jove de Barcelona, és ajudar a construir una mirada crítica en els joves envers allò que consumeixen. Per aconseguir-ho, la cinquena edició del certamen, que se celebra entre aquest divendres i l’11 de desembre a Fabra i Coats i la Filmoteca, programa pel·lícules guardonades a festivals internacionals com Aftersun, amb 16 nominacions als British Independent Film Awards; Los reyes del mundo, la darrera guanyadora del Festival de Sant Sebastià, i Rodeo, film de Lola Quivoron seleccionat a Canes i premiat a Sevilla.

Reteena va ser guardonat el passat mes de febrer amb el premi Ciutat de Barcelona en la categoria d’Audiovisuals i Cultura digital atorgat per l’Ajuntament de Barcelona, que va destacar que és un festival que “afronta de manera directa i ferma el repte de connectar audiovisuals i joves empoderant-los i fent-los partícips en totes les seves activitats”.

Una de les novetats, després de dos anys marcats per la pandèmia, és que el festival recupera els tallers pràctics explorant noves branques de l’audiovisual amb workshops de DJ, creació de pòdcasts i doblatge. També ofereix taules rodones i masterclass al voltant de les tendències i temàtiques principals que concerneixen la generació Z.

La programació de Reetina inclou també cintes de joves cineastes estatals com La amiga de mi amiga, de Zaida Carmona, i Tener tiempo, de Mario Alejandro Arias, Gabriela Alonso Martínez i Nicolás Martín Ruiz.

Reteena continua apostant per recuperar pel·lícules mítiques de l’audiovisual teen mostrant clàssics de culte com són l’anime Akira i la comedia generacional 10 razones para odiarte. El festival oferirà un programa especial, el diumenge 4 de desembre, dedicat íntegrament a la bruixeria des d’una perspectiva feminista. La cinquena edició de Reteena manté les col·laboracions amb escoles i centres formatius com l’Escola Joso, especialitzada en còmic i animació, que oferirà una masterclass sobre l’adaptació d’Akira del còmic a la gran pantalla; Plató de Cinema, que participarà amb una xerrada sobre la cinematografia de Wes Anderson, i Cazcarra Image School, que presentarà un make up show centrat en l’univers de les bruixes al cinema, des d’El mag d’Oz fins a la sèrie de Netflix Sabrina. També repeteixen col·laboració el GAC (Guionistes associats de Catalunya), AMMAC (Associació de Muntadors i Muntadores Audiovisuals de Catalunya) i l’associació de pedagogia audiovisual Nadir, amb la qual es realitzarà la tercera edició del Laboratori Audiovisual Jove, que busca impulsar projectes de joves creadors locals oferint formació en guió, realització i producció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona