Art

Les Bernardes es regenera per al seu 40è aniversari

Reobrirà al març amb l’accés i les sales reformats, nou logotip i la cessió de prop de 300 obres de Glòria Bosch

Enfront de les voltes de colors que evocaven el passat conventual de l’edifici, el nou logotip de Les Bernardes de Salt assumeix obertament la seva voluntat de reafirmar-se com un referent de modernitat amb la força sola del seu nom i l’antiga coloració transformada en el subratllat de la seva desacomplexada definició com a “espai de cultura contemporània”. És el símbol més visible de la nova etapa que aborda el centre en vigílies del seu quarantè aniversari, l’any vinent, en què estrenarà un accés lateral que comportarà la reforma de la façana principal que dona la carrer Major, plantejarà una reorganització de les sales per afrontar-hi muntatges innovadors i presentarà un llibre d’artista commemoratiu encarregat a Pere Bellés. No serà una recusació del trajecte seguit fins ara, al contrari: a partir del gener, seran accessibles en línia tots els cartells i catàlegs de les activitats realitzades a la casa des del 1983, i es mantindrà la programació expositiva al voltant d’un eix conceptual, que l’any que ve seran un viatge sensorial per la cultura italiana amb “Paisatges de melodies i perfums”, i una reflexió sobre “Saturn i la melangia”. A més, està prevista la cessió de prop de 300 obres de grans artistes catalans d’entre els setanta i finals dels noranta de la col·lecció de la crítica d’art Glòria Bosch, que l’any passat ja va cedir-los el seu arxiu documental.

El director de Les Bernardes, Robert Fàbregas, va avançar que la primera exposició, al març, El país on floreix el llimoner, basada en el llibre d’Helena Attlee, serà “segurament la més important que s’hagi vist mai al centre”, amb peces procedents de la Galleria degli Uffizi de Florència i correspondència dels Mèdici cedida per un museu polonès sobre el comerç dels cítrics. També va destacar “el luxe” de rebre la primera exposició a Catalunya del fotògraf japonès Takeshi Shikama, La contemplació silenciosa dels boscos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda