Altres

Lloret reivindicarà la seva cultura

El primer acte de la Capital de la Cultura Catalana, amb el lema ‘Som el que celebrem’, tindrà lloc el 4 de febrer

Som el que celebrem és el lema amb què Lloret de Mar ha vestit els principals eixos de la celebració de la Capital de la Cultura Catalana 2023, que ahir va presentar anunciant-ne els primes actes, a partir del 4 de febrer.

Som el que ballem, Som el que cantem, Som el que compartim, Som el que imaginem, Som el que defensem i Som el que agraïm vertebraran totes les activitats, vinculades a la dansa i al moviment, a la música i a la cançó, a les expressions plàstiques, al patrimoni cultural, a la literatura i a les arts en viu i visuals, així com a d’altres de relacionades amb la llibertat sexual i de gènere. Un grapat de propostes que s’aniran afegint a les que ahir l’alcalde, Jaume Dulsat, va desvelar en un acte que va tenir lloc al vespre a la discoteca St. Trop, guardonada recentment com una de les millors discoteques del món i un símbol per a diverses generacions de lloretencs, fet pel qual es va considerar ideal per fer la presentació.

El primer acte pròpiament dit de la Capital de la Cultura Catalana 2023 serà el dissabte 4 de febrer, quan s’ha programat la Revetlla de la Capital. Durant un matí, es reuniran totes les entitats culturals de Lloret per tal que puguin mostrar què fan i es puguin donar a conèixer entre la gent de la ciutat. La plaça de l’Ajuntament serà l’espai escollit per a l’acte inaugural, amb l’actuació de dansa aèria de la companyia gironina Les Estampades. Dirigides per Sergi Ots, de la companyia Ponten Pie, incorporaran la coreografia de diferents representants de clubs de rem de Lloret.

La comissària de la Capital de la Cultura Catalana, Amaranta Gibert, destaca la idea d’incorporar-hi els vogadors, “perquè és una manera de retre homenatge als pescadors de Lloret i a la vinculació que al llarg de la història ha tingut Lloret amb el mar”.

El mateix dia es repartirà el programa d’activitats corresponent als primers quatre mesos de l’any. Al maig i al setembre sortiran els següents números.

D’aquesta manera, estan anunciats, entre altres esdeveniments culturals, un cicle amb sis debats amb l’objectiu de reflexionar i posar en relleu diversos temes com ara el teatre, l’estiueig a Lloret, els 500 anys de la parròquia de Sant Romà i el cinema, i, el 30 de març, una exposició dedicada a Joan Sala Lloberas, pescador, escriptor autodidacte i pintor lloretenc que va retratar, per escrit i amb els seus pinzells, els ambients, els costums i les tradicions marineres de la seva vila natal.

L’espectacle Don Ramón María del Valle Inclán, dirigit pel dramaturg i director lloretenc Xavier Albertí, estrenarà la gira per Catalunya el 14 d’abril al Teatre de Lloret. I, sota la direcció d’Albertí, el dia 5 de novembre es programarà l’espectacle El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, protagonitzat per Pere Arquillué.

Els músics lloretencs Manel Alsina i Marta Romeu, coneguda artísticament com a Tramma, han versionat la sardana La pubilla de Lloret. Es tracta d’una versió pop d’una sardana de l’any 1926 que es vol que es converteixi en la cançó de la Capital de la Cultura Catalana. L’estrena de la cançó va tenir lloc ahir al vespre, durant la presentació dels actes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona