Llibres

El 13è festival FLIC posa el motor en marxa

L’11 i 12 de març, al Disseny Hub Barcelona, començarà el 13è festival de literatura i arts infantil i juvenil FLIC, que també anirà a Madrid i Vic. En l’edició anterior va fregar els 10.000 assistents. El festival està dirigit a famílies, escoles i professionals del sector de la literatura infantil. Les entrades ja estan a la venda a través del web oficial del festival

Amb el títol (Re)interpretar el món, l’edició d’enguany busca subratllar la vàlua del patrimoni literari tradicional a través de les versions. “Reinterpretar l’herència rebuda ens permet recrear-la amb nous imaginaris culturals, perquè és a través del passat que, des del present, ens és possible imaginar i crear futurs”, manifesta la seva directora literària, Roser Ros. Amb aquest plantejament i com cada any, un comitè format per onze experts nacionals i internacionals ha escollit més de quaranta títols de diferents gèneres literaris com a base per teixir les activitats anuals del festival. El tema neix d’una pregunta inicial, segons la directora del festival, Magalí Homs: “Què passa quan ens arriba a les mans una peça literària que té uns valors amb els quals no ens sentim còmodes però alhora no podem negar la seva vàlua literària excepcional?”.

Coorganitzat per Tantàgora i el Disseny Hub Barcelona i amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona, el FLIC Familiar es desplega el cap de setmana de l’11 i el 12 de març amb una programació dirigida a infants d’entre sis mesos i catorze anys. S’han dissenyat activitats relacionades amb la lectura com els fliquets, les experiències literàries, els tallers i les narracions. “En el FLIC trobem la llavor de les futures generacions de lectors. Aquesta cita permet unir creadors i públic en un mateix espai i situa el llibre en el centre de l’activitat lúdica familiar”, exposa el director general de Promoció Cultural i Biblioteques, Josep Ferran Vives.

Per primera vegada al FLIC es compta amb una zona amb més de mil llibres del Consorci de Biblioteques de Barcelona, disponibles per a préstec amb el carnet de biblioteques. Homs ha avançat alguns dels artistes i professionals que formen part de la programació: Roser Ros, Blai Senabre, Pere Ginard, Concha Pasamar i Carme Solé Vendrell, aquesta última distingida amb la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts el 2021 i guanyadora del primer Premi FLIC.

Novetat editorial

El festival coincideix amb la publicació de Lectures que fan lectors. L’educació d’infants i joves (Eumo Editorial), escrit per Cristina Correro, doctora en educació i especialista en literatura infantil, i Joan Portell, pedagog i professor de literatura infantil i juvenil a les universitats UdG i UAB.

La literatura infantil i juvenil viu un dels millors moments de la seva història i cada vegada és més difícil la tasca dels mediadors –mestres, bibliotecaris, pares i mares...– a l’hora de conèixer i recomanar els títols més adequats a cada lector. Amb la idea d’ajudar a encomanar el gust per la lectura, Correro i Portell proposen un recorregut per l’univers literari d’infants i joves: des dels contes, la poesia i la cançó popular en el si de la família, fins als referents de les lectures adolescents. També expliquen també quines són les millors estratègies per fomentar l’hàbit de llegir, per cada franja d’edat, i els criteris que cal tenir en compte en el disseny d’un bon pla de lectura, l’eina que marcarà el rumb de l’itinerari lector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà