Còmic

còmic

‘El lliri blanc’, el nou àlbum d’Astèrix, a l’octubre

A finals del pròxim mes d’octubre arribarà a les llibreries el nou àlbum d’Astèrix i Obèlix. El lliri blanc és el títol de la nova proposta d’aventures dels dos gals, que tindrà un tiratge inicial de cinc milions d’exemplars a tot el món. Fabrice Caro, guionista del volum, i Didier Conrad, tots dos continuadors de les cèlebres aventures dels personatges creats per René Goscinny i Albert Uderzo, en la nova proposta en forma de còmic expliquen com un element aliè al poble acaba pertorbant l’equilibri i la relació entre els veïns. En concret, el lliri blanc –que es veu com a símbol de benvolença i plenitud– representa un nou corrent de pensament positiu que sorgeix a Roma i comença a estendre’s per les principals ciutats de l’imperi. El cèsar decideix que aquest mètode pot tenir un efecte beneficiós als campaments romans que envolten el famós poblet gal, però els preceptes d’aquesta nova escola arriben també als seus habitants. En aquest context, el líder de l’únic poblet gal capaç de resistir una vegada i una altra les legions romanes, Abraracúrcix, passa un moment de dificultats.

En aquest nou volum, segons reconeix Fabrice Caro, l’aventura se centra en el poble i la seva rodalia. A més, el títol busca suggerir la línia marcada per Goscinny i Uderzo, que encarnaven el tema de cada àlbum en un objecte físic o una persona, com en el cas d’Astèrix i el calderó, L’endeví,La gran rasa, L’escut arvern o La falç d’or, entre d’altres.

A la coberta provisional apareixen els dos gals acompanyats per Abraracúrcix amb un aspecte fastiguejat assegut a terra, segons recullen les agències. A partir del pròxim 26 d’octubre, el número quaranta de la sèrie es podrà llegir en català, castellà, gallec i asturià. Des del 1959, quan es va publicar el primer Astèrix, se n’han venut 393 milions d’àlbums, en 111 idiomes. Les aventures d’Astèrix es van començar a publicar en el primer número de la revista Pilote també en un mes d’octubre. Ara depenen de l’editorial creada pels hereus dels dos ninotaires iniciadors del còmic francès.

http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2268264-el-lliri-blanc-nou-album-d-asterix-que-es-publicara-a-l-octubre.html

2268264



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda