Llibres

Pere Gorgoll guanya el premi Roc Boronat de novel·la

L’escriptor gironí recull al Liceu el guardó que lliura l’ONCE Catalunya per l’obra ‘El dia que el món va fer un pet com una aglà’

L’escriptor gironí Pere Gorgoll ha rebut aquesta tarda el premi Roc Boronat de novel·la que lliura l’ONCE Catalunya amb la novel·la El dia que el món va fer un pet com una aglà, un llibre que publicarà Amsterdam Llibres. El guanyador a la categoria de prosa per a persones cegues ha estat Pasqual Bernat per la seva obra L’aniversari.

L’acte de lliurament dels premis, que celebraven la seva 25a edició, s’ha fet Liceu de Barcelona, on també s’ha homenatjat l’escriptora Maria Mercè Roca.

El jurat ha considerat que la novel·la guanyadora presenta una història hilarant i punyent, a mig camí de la Caverna de Plató i Un món feliç d’Aldous Huxley. “A mesura que avança la lectura, al lector l’atrapa una història esbojarrada que ens proposa una revisió d’aquest món tan pendent de les xarxes socials i l’aprovació externa, ple d’elements que el caracteritzen tant com els influencers, la poesia naïf i les frases d’autoajuda”, destaca el propi comunicat de l’editorial Amsterdam i l’ONCE Catalunya. “És una història –hi afegeix– entre la realitat i l’absurd, on res és el que sembla, que dona peu al naixement d’un nou ordre mundial.”

El premi Roc Boronat està dotat amb 6. 000 m euros. El llibre de Gorgoll arribarà a les llibreries al setembre amb l’editorial Amsterdam Llibres, que des del 2015 s’encarrega d’editar l’obra premiada amb aquest guardó, cada vegada més rellevant dins la literatura catalana.

Pere Gorgoll (1962) va néixer a Amer i és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Girona. Durant molts anys va treballar de redactor en la redacció d’El Punt Avui a Girona.

L’escriptor ja té diferents guardons, no només en el camp de la novel·la. Gorgoll va guanyar el Premi de Retrat Literari dels Recull de Blanes 2002, amb el treball George Harrison o la silenciosa mística del ‘beatle’ invisible. També el 2022 va ser premiat amb el Premi de Poesia Joan Llacuna dels Premis Ciutat d’Igualada, amb el llibre Desmemòria; el 2016, el premi de poesia Vila de Cambril, amb Quan ja no hi hagi res per recordar; el 2017, la Flor Natural dels Jocs Florals de Calella, amb Nuesa; el 2019, el premi Pirineu de narrativa, amb l’obra No te’n vagis; el 2020, la Viola dels Jocs Florals de Calella amb Nuesa d’una terra en llibertat; el 2021, el premi Montseny de poesia, amb Oda a la paraula; i el 2022, el premi de poesia Vila de Gràcia amb Un dia com avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona