Art

Fins a 90 espais participen, demà, a la Nit dels Museus

L’edició d’enguany, que se celebrarà entre les set de la tarda i la una de la matinada, inclou 121 exposicions i 86 activitats com tallers o visites guiades

Torna la gran festa anual dels museus. Fins a 90 equipaments i espais museístics de 8 municipis de l’àrea metropolitana —Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí i Santa Coloma de Gramenet— formaran part, demà, de la programació de La Nit dels Museus 2023. La xifra marca un nou màxim, ja que fins ara l’edició amb més participació havia estat la del 2017, amb 87 centres.

Enguany, s’ofereix una programació amb 121 exposicions, entre temporals i permanents, i 86 activitats. L’accés en tots els casos és gratuït, tot i que en determinats espais, per motius d’aforament o de l’activitat, es requerirà inscripció prèvia.

Per a set dels espais participants aquesta serà seva primera Nit dels Museus. Es tracta de l’antiga seu de l’Editorial Gustavo Gili; La Model – Espai de Memòria; el Mirador Torre Glòries; el Moco Museum; el MUHBA Bon Pastor; el MUHBA Santa Caterina i el Servei d’Arqueologia de Barcelona – Refugi Antiaeri Plaça del Diamant.

Deu centres més no van obrir en l’edició passada i sí que ho faran enguany: el Centre Obert d’Arquitectura – Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; KBr Fundación MAPFRE; el Memorial Democràtic; el MUHBA Casa Padellàs; el MUHBA Fabra i Coats; el MUHBA Sant Honorat; el MUHBA Via Sepulcral; el Museu de Badalona – Jardí de Quint Licini; el Museu Egipci de Barcelona i el Museu Palau Mercader.

Hi ha exposicions variades i per a tots els gustos. Més enllà de les col·leccions permanents, algunes de les mostres temporals que es podran descobrir el 2023 seran Digital Impact, al Disseny Hub Barcelona, la primera exposició vivencial d’art exclusivament digital a la ciutat; Sade. La llibertat o el mal, al CCCB, que explora les implicacions estètiques, filosòfiques i polítiques del llegat de l’escriptor llibertí Donatien Alphonse François Sade (1740-1814) en la cultura contemporània; o Marcelo Brodsky. Resistència poètica, a la Fundació Foto Colectània, amb un repàs a la trajectòria d’aquest artista i activista argentí.

Entre les 86 activitats previstes durant La Nit dels Museus, n’hi haurà per a totes les franges d’edat, i les més habituals seran les visites de diferents tipus a les col·leccions i exposicions temporals. Se’n faran de comentades, de dinamitzades, de teatralitzades, de curta durada, i en alguns casos amb accés a espais que habitualment estan tancats al públic, com el recorregut de descoberta que proposa el Castell de Montjuïc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SÓNAR 2024

Entre clàssics gals i transgressors kenyans

BARCELONA

Revista centenària

Banyoles
Lluïsa Julià i Capdevila
Directora de la “Revista de Catalunya”

“Volem fer més visible la «Revista de Catalunya»”

Banyoles
“La ‘Revista de Catalunya’ sempre ha estat fidel als seus principis”
Josep M. Roig Rosich
Historiador

“La ‘Revista de Catalunya’ sempre ha estat fidel als seus principis”

Banyoles
Joan Villarroya Font
Historiador i autor del llibre “Mussolini contra Barcelona”

“Al darrere del bombardeig del 17 de març del 1938 hi havia Mussolini”

Badalona
música

Aire, el nou projecte dels cassanencs Anna Pérez i Xevi Vallès, estrena el seu primer disc

cassà de la selva
cultura solidària

El 19è festival El Patio de La Penyora arribarà dimarts al centre penitenciari de Wad-Ras

girona

Manrique salva el primer curs al Lliure amb un cartell molt popular

BARCELONA
ART

Clara Oliveras honora l’exili de l’avi al Mume a través d’una pala

La Jonquera