Música

Exili a Elba debuta demà a Girona, en plena celebració del seu desè aniversari

La banda barcelonina presentarà aquest divendres a la sala Yeah! el seu quart disc, ‘Amb poca llum es trenca la foscor’

Està celebrant en aquesta gira el desè aniversari del seu primer disc, Amants subterranis (2012) i també està en la recta final de la gira del seu quart i últim àlbum fins ara, Amb poca llum es trenca la foscor (Satélite K, 2022), i el més curiós de tot plegat és que mai fins ara el grup barceloní Exili a Elba havia actuat a Girona, així que el seu concert de demà divendres al Yeah! (23 h, 10 euros) serà el seu debut a la ciutat després de més d’una dècada en actiu.

Exili a Elba és un grup singular ja des del nom, que té una explicació: el besavi del seu cantant i guitarrista, Arnau Giordiani, l’últim italià de naixement a la seva família, va viure a l’illa d’Elba, on va ser desterrat Napoleó i on unes dècades després Giovanni Giordani va treballar en el transport de minerals a altres ports mediterranis com ara Barcelona, on va conèixer una catalana i va començar la branca catalana dels Giordani. De tot això ja parlava la cançó Elba, inclosa en el seu segon disc, Un dia etern perdut en la nit (2014), que es va publicar en tres EP amb quatre cançons cadascun. Tres anys després va aparèixer el seu tercer disc, Deus Ex Machina.

Els orígens italians de Giordani expliquen en part la raó de ser d’una de les cançons del nou disc , titulada Jimmy Fontana, com el famós cantant i actor italià que va triomfar a nivell internacional amb Il Mondo (1965). “Jo volia ser el rei de la cançó italiana/ Arrugar la veu i de tot fer-ne un drama/ Jo volia ser el més gran de la cançó italiana/ Sospirava per tenir la veu de Jimmy Fontana”, canta Arnau Giordiani, però la seva deriva musical amb Exili a Elba ha estat una altra, marcada per un pop-rock intens, passional i melòdic alhora.

Exili a Elba encara va gravar Amb poca llum es trenca la foscor com un trio format per Giordiani, Adrien Faure (baix i cors) i el bateria Miki Grau, però després aquest últim va marxar per continuar el seu propi camí. Actualment, Giordiani i Faure actuen acompanyats per la bateria Nerea Bassart, que també s’encarrega dels samplers i les segones veus. La primera gravació de la nova formació serà un single amb una versió en català de la cançó Red Right Hand, de Nick Cave & The Bad Seeds, que apareix a la sèrie televisiva Peaky Blinders.

Sobre el títol del nou disc, Amb poca llum es trenca la foscor, el cantant explica que a part de la seva interpretació literal, té també un sentit metafòric: “Quan estàs en un moment de foscor emocional, només cal que tinguis una bona notícia per agafar-te a ella i poder sortir del pou en què et trobes”.

Satisfet d’haver pogut celebrar aquests deu anys de música, a pesar de transitar per camins que no són ara mateix no són els més freqüentats per les grans audiències, el grup barceloní continua treballant per mantenir i fer créixer sense presses la seva “petita comunitat” de seguidors. Demà al Yeah! tenen previst fer un repàs de la seva discografia i oferir sobretot “un concert de rock, claríssimament, en què hi haurà alguns temes més lents, però amb la voluntat de passar-ho bé i que el públic gaudeixi d’una mica de festa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona