Cultura

Mor el dramaturg Harold Pinter als 78 anys

El dramaturg britànic Harold Pinter, premi Nobel de literatura de 2005, ha mort als 78 anys, segons ha informat aquest dijous la seva família. Pinter, que patia un càncer, va morir ahir, dimecres, segons la BBC.

"Era una gran persona i ha estat un privilegi viure-hi durant 33 anys. Mai l'oblidarem", ha afirmat la seva vídua, Antonia Fraser en un comunicat divulgat pel diari The Guardian en l'edició digital.

La malaltia li va impedir acudir aquest mes de desembre a la seva investidura como a doctor honoris causa a la Central School of Speech and Drama de Londres.

Obres quotidianes
Entre d'altres guardons, Pinter, artista polifacètic que va exercir també com a actor i director teatral, va obtenir el premi Nobel de literatura l'any 2005.

"No he tingut temps de pensar sobre el premi, però estic molt commogut. És una cosa que no esperava", va dir Pinter als periodistes a la porta de casa seva a Londres, en saber que li havien concedit el premi.

Contra la guerra de Iraq
Considerat un escriptor políticament compromès, Pinter va criticar la guerra de l'Iraq, en la qual el Regne Unit va ser seguidor de l'administració Bush.

De l'exprimer ministre britànic Tony Blair va arribar a dir que era un "criminal de guerra", i dels Estats Units va parlar com d'un país "dirigit per una colla de delinqüents".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie