Cultura

Catalunya Ràdio també perd Xavier Solà

L’emissora deixa sense micròfon el guanyador del premi Ondas del 2005, que opta per marxar de l’empresa

Xavier Solà afegeix el seu nom al dels radiofonistes de pes que han hagut de marxar de Catalunya Ràdio per la porta del darrere. Així, el guanyador del premi Ondas de ràdio en l’edició del 2005 ja no formarà part de l’equip de la ràdio pública de Catalunya la temporada vinent.

L’adéu de Solà, que ha assumit durant la temporada 2008-2009 la conducció del programa de migdia Suc de coco després d’haver estat al capdavant d’El suplement vint-i-una temporades, deixa l’emissora després d’una conversa amb el nou director, Ramon Mateu, que li ha fet saber que Catalunya Ràdio té uns plans determinats que no inclouen la seva aportació.

Fonts de l’emissora expliquen que, com a única i última opció per no perdre el micròfon, se li ofereix a Xavier Solà la possibilitat de fer-se càrrec del programa en directe que està previst emetre entre les tres i les sis de la matinada, cosa que el periodista no ha acceptat.

Bona part d’aquesta franja ha estat ocupada durant la temporada passada pel programa El visitant, a càrrec d’Enric Lucena.

Solà no fa comentaris
Xavier Solà, en conversa amb aquest diari, confirma que la direcció de Catalunya Ràdio li ha fet saber que no compta amb ell per a la temporada vinent i s’absté de fer cap comentari quan se li demana una valoració pròpia sobre la seva sortida de l’emissora.

La trajectòria de Solà a Catalunya Ràdio queda marcada indefectiblement per la seva relació amb El suplement, el magazín matinal que ha estat ocupant els matins dels dissabtes i els diumenges.

Una de les proves de l’adhesió dels oients a les propostes de Solà es troba en el mesuratge de les audiències.

Solà, líder d’audiència
En la tercera onada de l’Estudi General de Mitjans (EGM) del 2007, mig any abans que la direcció de Catalunya Ràdio –aleshores en mans d’Oleguer Sarsanedas– descavalqués el periodista, El suplement era líder d’audiència a Catalunya en la seva franja de la mateixa manera que Antoni Bassas i El matí de Catalunya Ràdio ho eren en la de matí.

Solà va ser substituït al capdavant d’El suplement per Núria Ferré, en el context dels canvis que han dut la ràdio nacional de Catalunya a perdre el lideratge aquesta temporada passada.

L’última assignació professional de Xavier Solà ha estat el programa Suc de coco, que s’ha estat emetent entre la una i les dues del migdia de dilluns a divendres i que ha tingut com a objectiu donar a conèixer idees dels oients de l’emissora a través de la mecànica del concurs i les votacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls