cultura

Josep Millo i Vicent Enric Belda guanyen els premis juvenil i infantil dels Ciutat d'Alzira

Els dos relats guanyadors fan referència, d'una manera o una altra, a Egipte

Els jurats del premis de narrativa juvenil i infantil dels Alzira han fet públic hui els guanyadors d'aquestes dues categories: Josep Millo i Vicent Enric Belda.

Millo s'ha endut el XV Bancaixa de Narrativa Juvenil amb El verí de la cobra, “una història original amb bones dosis d'humor”, segons el jurat. Els protagonistes d'aquest relat són una mare i el seu fill adolescent que viatgen a Egipte. Allà adquireixen un souvenir que, en un departament secret, conté una joia mil·lenària valuosíssima amagada pel comerciant que, en realitat, és traficant d'antiguitats. D'aquesta manera comença un malson que posarà en perill les vides dels protagonistes.

El jurat del premi de narrativa juvenil, a més, ha distingit, com a finalista, Gemma Pasqual per Barça ou barzakh!, crit que significa Barcelona o mort i que fan seu dos emigrants clandestins que ixen de les seues costes cap a les illes Canàries.

D'altra banda, Vicent Enric Belda ha estat guardonat amb el XV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre per El secret de Meritxell. La protagonista és una xiqueta de quasi deu anys, filla d'un famós arqueòleg, que per un sortilegi es converteix en una súbdita de Bastet, la gata deessa.

Els guanyadors rebran l'estatueta dissenyada per Manuel Boix el proper 12 de novembre, en el transcurs de la tradicional gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira. Els guardonats de la resta de categories —excepte el del V Premi de Teatre Palanca i Roca, Miguel Ángel Vidal, que es va fer públic al juliol— es coneixeran eixa mateixa nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.