Pere Audi, premiat als Jocs Florals de Torroja per un estudi històric del Priorat

La flor natural ha estat per a la poeta de Puig-reig Montserrat Butxaca

Dos treballs de caràcter històric relacionats amb la comarca del Priorat van ser premiats ahir a la tarda en l'acte d'entrega dels premis de la 32a edició dels Jocs Florals de Torroja del Priorat, que convoca el Centre Cultural i Recreatiu La Unió, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torroja i el Centre d'Estudis del Priorat. D'una banda, l'obra Cooperativisme, anarquistes i capellans al Priorat (1910-1923), de l'autor de Marçà Pere Audi, va aconseguir el premi de recerca històrica Jaume Ardèvol i Cabrer, dotat amb 1.000 euros. I, d'altra banda, el jurat va decidir concedir un accèssit al treball Les ordinacions de la Bisbal de Falset, de Carles Prats Ferrer, de Cabacés. A més, es va fer una menció especial al treball Dones, les oblidades de la Guerra Civil, d'Irene Gombau, d'Alcanar.

La flor natural va ser per a la poeta de Puig-reig Montserrat Butxaca, pel poemari Els paradisos imperfectes, que té en l'amor l'eix temàtic central. L'englantina d'or es va entregar a l'autora barcelonina Concepció Fuster Tubella, per l'obra Una flor prop de l'escorça. I la viola d'or i d'argent va recaure en un altre barceloní, Joan Constans Aubert, per l'obra Cant no gaire espiritual.

El premi extraordinari Marcel Sentís, a la millor narració curta de tema lliure, va ser per a l'obra Bastards, de Maurici Mateu, de Barcelona. I l'altre premi extraordinari, el Montsants, va ser, en la categoria infantil, per al nen de deu anys Miroslav Pidhorodesdy, de Falset, per la narració titulada La pilota màgica; i en la categoria juvenil, el premi el va guanyar Aina Campiña Valero, de Cornudella de Montsant, per La generació del futur.

Un de desert

Finalment, el premi especial Ramon Vidal i Barraquer, al qual poden participar els treballs que tractin sobre els vins de la DOQ Priorat, va quedar desert.

L'acte d'entrega dels guardons dels Jocs Florals, que va ser conduït per la periodista i escriptora Susan Buzzi, va tenir lloc ahir a la tarda a l'església de Sant Miquel de Torroja. Després dels parlaments de l'alcalde i del president del Centre Cultural i Recreatiu La Unió, també es va presentar el llibre La repressió franquista al Priorat, de l'autor montblanquí Josep Recasens. L'acte va acabar amb un concert de la Coral Artistiana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats