cultura

ACPV presenta la seua secció d'Ensenyament

S'establirà un pla de treball de set punts

La fita més immediata és la commemoració del 20è aniversari de la mort de Joan Fuster

Acció Cultural del País Valencià presentarà demà dissabte 29 d'octubre, oficialment la seua secció d'ensenyament. Una secció que es va crear fa mesos, dirigida per una coordinadora permanent formada per una dotzena de professors, un dels membres de la qual, Tomàs Llopis, va passar a formar part de la Junta Directiva d'ACPV.

La presentació comptarà amb la participació d'un centenar de professors de València i les comarques de l'àrea metropolitana i en ella s'explicarà el primer pla de treball, que consta de 7 punts o objectius: complir un paper de clarificació i afirmació ideològica, en la línia dels valors que defineixen ACPV; ser un instrument de qüestionament de la realitat actual de l'ensenyament i d'impuls de la renovació pedagògica des d'una perspectiva àmplia, moderna i ambiciosa; oferir una estructura de suport al professorat en el sentit d'informació, contactes i assessorament jurídic; projectar-se més enllà de la comunitat educativa; impulsar la relació de la comunitat educativa i dels agents culturals en general amb la resta de territoris de l'àrea lingüística; col·laborar amb totes les organitzacions, entitats i institucions de qualsevol àmbit i marc territorial amb les quals comparteixen l'objectiu de promoció de la llengua i cultura catalanes; i traduir aquests criteris generals, d'una banda en un nou impuls a la Secció.

Les fites més immediates del departament són la commemoració del 20è aniversari de la mort de Joan Fuster i el disseny d'un Congrés sobre Llengua, Educació i Tecnologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

Un incendi malmet part d’una exposició al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

salt
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós