cultura

de

gabinet. curiositats

La col·lecció Carmen Thyssen al MNAC

Un dia de juny del 2006 vaig dinar amb Xavier Trias quan era el líder de l'oposició municipal perquè en Quim Forn, també present, m'havia dit que volia conèixer algunes propostes entorn del món de l'art a Barcelona. Recordo que entre els suggeriments que vaig fer hi havia que el MNAC recuperés els dos pavellons de la Fira. Acabava de ser president del Saló d'Antiquaris i coneixia la Fira per dins i creia que no havia de ser difícil el préstec, atès que el MNAC i la Fira comparteixen dues institucions en la seva estructura: l'Ajuntament i la Generalitat.

Llegeixo en aquest diari que finalment els pavellons de la Fira passaran al museu i que en un s'exposarà una part de la col·lecció Carmen Thyssen de pintura catalana. Mai vaig pensar que els pavellons firals s'ocupessin de la col·lecció de la baronessa, perquè el MNAC té prou obres que necessiten espai i també perquè serien idonis per programar les exposicions temporals i competir amb Caixafòrum en un mateix emplaçament. O mostrar l'art no avantguardista de la postguerra, que hem anat deixant de banda. Sigui com sigui, aquesta és una gran notícia perquè integra el museu amb la plaça Espanya. Alguns crítics ja han fet la comparació fàcil amb la milla d'or madrilenya, però tota comparació és odiosa, i més amb una evident inferioritat de continguts. En tot cas, celebro que aquell dinar fos la llavor, que donarà bons fruits. I comprenc l'anonimat en l'origen de la idea, perquè de tant repetir-la ja és col·lectiva, és a dir, de ningú i de tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.