cultura

Mor el pintor Ignasi Mundó

“Pintar és crear un món de colors i de formes que diguin alguna cosa als qui pinten i atregui els qui no pinten amb el poder màgic dels esquemes ben establerts.” Així s'expressava sobre la pintura l'artista barceloní Ignasi Mundó, que ahir va morir als 94 anys. Pintor emblemàtic de la centenària sala Parés de Barcelona, Mundó van cultivar al llarg de tota la seva trajectòria una pintura de tints postimpressionistes, amb un gran protagonisme del color i la composició.

Mundó va estudiar a la Llotja de Barcelona i va ser deixeble de Joaquim Mir, Marià Pidelaserra i Manolo Hugué. L'any 1945 va marxar a París, on va residir tres anys amb una beca de l'Institut Francès. També va realitzar viatges per Bèlgica, Holanda i Itàlia.

Al llarg de la seva llarga trajectòria, Mundó es va dedicar de manera molt especial al paisatge, però també al retrat i a la natura morta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.