cultura

Humor, teatre dins del teatre i relacions de... parella?

La sala Arniches d'Alacant estrena l'obra “Deixa'm que et deixe”, premi Evarist Garcia de teatre en valencià de la Diputació

El text l'han escrit de forma cooperativa Tomàs Mestre i Joan-Lluís Moreno, dos dels autors més premiats de l'escena alacantina

La sala Arniches d'Alacant estrena l'obra Deixa'm que et deixe, premi Evarist Garcia de teatre en valencià de la Diputació. L'obra l'han escrita de forma cooperativa Tomàs Mestre i Joan-Lluís Moreno, dos dels autors més premiats de l'escena alacantina.

La producció, que representa la companyia alacantina Saineters, es manté fidel a l'esperit del premi amb què ha estat guardonada, l'Evarist Garcia, i té l'humor com a fil conductor d'una creació que abasta les relacions de parella des dels “tòpics més típics”, però també amb la capacitat de sorprendre a l'espectador fins a l'últim moment.

La Sala Arniches serà dijous l'escenari de l'estrena de la creació de Mestre i Moreno, dos autors que ja han guanyat per separat aquest premi teatral, representant a més, cadascú com a actorl'obra de l'altre. “Aquestes circumstàncies fan que es tanque un cercle que va començar quan vaig guanyar aquest premi per primera vegada”, ha explicat durant la roda de premsa Mestre, mentre que Moreno es mostrava molt “feliç de poder compartir el reconeixement amb Mestre”.

Oferta i demanda

Des de la Diputació han destacat aquest certamen per la voluntat que “té de promoció del valencià a l'escena alacantina”, mentre que Moreno i Mestre han reivindicat major presència de la llengua a l'oferta cultural de la capital.“ La situació del valencià a Alacant és tan dolenta que tot el que es puga fer és poc”, ha afirmat Moreno. Mestre, per la seua banda, ha assegurat que “la demanda és directament proporcional a l'oferta. El nombre d'assistents quan es fa alguna cosa demostra que sí que hi ha fam de cultura en valencià a Alacant”.

Els autors i directors de l'obra s'han mostrat convençuts que aquesta funcionarà bé i que l'humor que destil·la quallarà entre el públic ja que, “malgrat que en alguns moments semble que els actors duguen l'actuació a l'extrem, la representació acaba immersa en una situació real entre parelles amb la que el públic s'identificarà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.