cultura

música

Xavi Múrcia publica el seu segon disc, ‘A contrapeu'

El músic sabadellenc resident a Argelaguer presenta avui el seu nou treball a la Fira Mediterrània de Manresa, amb el mateix grup del disc ‘Electrocançó'

Dos anys després del seu primer disc en solitari, Electrocançó, el músic sabadellenc resident a Argelaguer Xavi Múrcia ha publicat un nou treball, A contrapeu, que aquesta tarda presentarà en directe a La Taverna de Manresa (18.30 h), dins la Fira Mediterrània. Múrcia ha gravat aquest disc amb els mateixos músics que van participar a Electrocançó i que també l'acompanyen en directe: Lluís Figueras (guitarres), Albert Vila (baix i contrabaix) i Xarli Oliver (bateria i percussions). Tots tres també han participat a Càpsules, l'últim disc de Samfaina de Colors, el grup de música infantil que Xavi Múrcia i Mirna Vilasís van fundar el 1988, abans fins i tot de fer-se un nom en el món de la música tradicional amb Tralla, un projecte que tots dos han deixat aparcat per desenvolupar les seves respectives carreres en solitari.

A contrapeu no és un disc tan elèctric com Electrocançó, però està basat en el mateix principi: construir cançons a partir d'atmosferes sonores. Per a mi els textos són molt importants: necessito explicar coses, que vesteixo amb música. Sempre ha estat així: amb Tralla ho fèiem amb un component més tradicional i ara, amb un concepte més eclèctic i una formació més estàndard, de grup de rock”.

Per a Múrcia tampoc no hi ha tanta diferència entre Samfaina de Colors i el seu projecte propi: “Amb Samfaina no tractem els nens com si fossin un públic diferent, i quan toquem per a adults tampoc no els tractem com gent antipàtica i esquerpa”.

Com a escriptor i degustador de cançons, Múrcia es reconeix “molt poc prosaic”. “No explico el que m'ha passat, sinó com ho he viscut o el que he sentit. No suporto la moralitat, ni vull ensinistrar ningú”.

El 18 de gener vinent Xavi Múrcia actuarà al Tradicionàrius i el març serà a La Planeta de Girona i al Torín d'Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.