cultura

teatre

Propeller revisita i modernitza ‘Nit de reis', de Shakespeare

Edward Hall estrena avui l'obra al Teatre Municipal de Girona, on també es podrà veure demà i demà passat

Hi ha clàssics teatrals. Shakespeare n'és un. Com també els anglesos Propeller Theatre Company al festival Temporada Alta que, any rere any, repeteixen a escena acaparant elogis en cada estrena que fan. En aquesta edició tampoc no fallen i després de l'èxit aclaparador de Henry V de l'any passat, presenten de nou un text de l'autor de Stratford-upon-Avon: Nit de reis (The Twelfth Night). L'obra, que s'estrena avui (21 h), es podrà veure al Teatre Municipal de Girona durant tres dies (5, 6 i 7 de desembre).

La companyia, que ja ha presentat fins ara al Festival quatre de les seves produccions –Conte d'hivern, L'amansiment de la fera, Ricard III i Henry V- compta amb un repartiment que es caracteritza pel fet de ser exclusivament masculí (seguint fidels a l'esperit shakespearià). En aquesta ocasió, l'espectador assistirà a un dels Shakespeares més complicats i enginyosos que han resolt l'enèrgic i rigorós Edward Hall i el seu grup, atès el nombre d'individualitats que proposa la comèdia i que ha obligat a replantejar la “tradició” i el gust per l'acció col·lectiva de Propeller amb fórmules imaginatives brillants.

Transvestisme

Escrita probablement l'any 1600, l'obra va ser utilitzada pel seu autor per assajar uns recursos tècnics que mai abans no havia fet servir. Nit de reis, amb grans dosis d'ironia i humor, planteja un envitricollat embolic amorós, basat en els equívocs que es deriven d'un transvestisme molt freqüent en el teatre dels segles XVI i XVII.

Gary Shelford, que representa Maria, va destacar ahir en la presentació de l'obra que és una posada en escena divertida i que farà que el públic s'ho passi molt bé. “La música és nostra, cantem i ballem a l'escenari, toquem els instruments, gravem els sons que hi sonen i també hi ha claqué”, va destacar aquest actor, que ha promès que portarà uns tacons “molt alts”. Per la seva banda, Joseph Chance, que representa Viola, ha explicat que al director del muntatge li agrada molt l'obra en què explora “els temes de la sexualitat i combina l'aspecte de comèdia i de melodrama”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona