Cinema Estrena

Penélope Cruz,. entrevista

actriu de ‘Volver a nacer'. xavier roca

“M'he mirat al mirall i he vist gent de la meva família”

Penélope Cruz ja havia treballat a les ordres de Sergio Castellitto a No te muevas (2004), que li va valer excel·lents crítiques. Ara han tornat a col·laborar a Volver a nacer, adaptació d'una novel·la de Margaret Mazzantini –dona de Castellitto– en la qual interpreta una dona obsessionada per ser mare i enamorada d'un fotògraf de guerra.

‘Volver a nacer' és la pel·lícula en què interpreta un personatge de més edat de tota la seva carrera. En les escenes de maduresa de la pel·lícula s'ha vist projectada vostè mateixa d'aquí a uns anys?

El maquillador ha fet una feina molt delicada. Té un sistema de treball pel qual estudia les cares de familiars teus, i per a mi ha estat impressionant mirar-me al mirall i veure trets dels meus avis, no només de dones sinó també d'homes de la meva família. És la primera vegada que m'enfronto a un personatge que evoluciona al llarg de vint-i-cinc anys; això ho feia més difícil, perquè havia de ser la mateixa dona, però mai no som la mateixa persona que érem abans, la vida ens canvia, i particularment a aquest personatge, al qual li passen coses tremendes.

Amb Sergio Castellitto va fer una de les seves millors interpretacions en un idioma que no és al seu, a ‘No te muevas'. Quina mena de complicitat tenen?

Ell i jo vam connectar des del començament, des que vam prendre un cafè a París; en aquella època jo encara no parlava italià. En el cas de Volver a nacer va ser diferent, vaig llegir la novel·la i em vaig incorporar al projecte ja des de tres anys abans de rodar. Castellitto m'encanta com a actor i m'encanta la seva manera de treballar, és molt formigueta, molt artesanal, cuida molt els seus actors i el seu equip; sap perfectament què passa pel cap d'un actor, i et regala joies durant el rodatge. I la seva dona, Margaret Mazzantini, autora de la novel·la, em sembla una escriptora meravellosa.

També va treballar en italià a la pel·lícula de Woody Allen, ‘A Roma amb amor'.

Sí, són idiomes que t'endús a altres pel·lícules, i que també et serveixen per a la vida.

S'ha implicat molt personalment en aquesta pel·lícula; el seu germà Eduardo en signa la banda sonora, i vostè n'és una de les productores.

Sempre he volgut produir. És una mena de feina diferent, treballo des dels 17 anys i alguna cosa n'he après. Ho faig amb la mateixa humilitat i interès que la meva feina d'actriu, amb ganes d'aprendre cada dia una mica més. És feina d'oficina, de reunions, de trucades, de donar la llauna, cosa que no faig malament.

També produirà la seqüela de ‘La niña de tus ojos'.

El guió tot just l'està escrivint Fernando Trueba. Serà curiós, és el primer cop que m'enfrontaré a un personatge que ja he interpretat abans; la idea és descobrir on és quinze anys més tard. He rigut molt amb les escenes que m'ha explicat Trueba. Quan m'ho va proposar vaig quedar de pedra, però hi he anat donant voltes i penso que s'ha de fer. I em fa molta il·lusió parlar anglès amb accent andalús!

volver a nacer
‘Venuto al mondo'
Direcció: Sergio Castellitto Interpretació: Penélope Cruz, Emile Hirsch, Adnan Haskovic, Pietro Castellitto Gènere: Drama País: Itàlia - Espanya - Croàcia, 2012


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA