cultura

cinema

Isaki Lacuesta finalitza el rodatge de la seva comèdia

La comèdia coral ‘Murieron por encima de sus posibilidades' s'ha rodat des de l'estiu del 2012, finançada per l'equip en règim cooperatiu

La previsió és que s'estreni a partir de la tardor vinent

El realitzador gironí Isaki Lacuesta ja ha finalitzat el rodatge de la seva nova pel·lícula, una comèdia àcida i coral titulada Murieron por encima de sus posibilidades, amb un repartiment increïble: Ángela Molina, Ariadna Gil, Luis Tosar, Sergi López, Raúl Arévalo, José Coronado, Albert Pla, Imanol Arias, Josep Maria Pou, Carmen Machi, Emma Suárez, José Sacristán, Jordi Vilches, Bruno Bergonzini, Julián Villagrán, Macarena Gómez, Àlex Brendemühl, Ivan Telefunken, Eduard Fernández... A part de l'alta densitat de grans actors per fotograma, el repartiment de Murieron... té dues singularitats: en primer lloc, “no són cameos, sinó que tots ells interpreten papers de diferent dimensió”, remarca Lacuesta, que tot seguit afegeix que també hi ha alguns cameos, sobretot de músics com ara Pau Riba, Sisa i Pascal Comelade.

La segona –i més important– singularitat és que tots aquests actors, com la resta de l'equip tècnic i artístic de la pel·lícula, no han cobrat res fins ara. Al contrari: tots ells han participat en aquest projecte cinematogràfic com si fossin una cooperativa, a l'espera que la pel·lícula comenci a generar beneficis. Tot això ha provocat també que el rodatge s'hagi allargat molt en el temps: va començar l'estiu del 2012 i l'equip ha anat filmant escenes puntualment, en funció dels recursos econòmics i humans que estaven disponibles en cada moment. El rodatge de la pel·lícula ha tingut lloc en diferents localitzacions de Girona, Sant Feliu de Guíxols, Barcelona, Platja d'Aro i Llambilles. Algunes de les últimes escenes s'han rodat a l'interior de la discoteca Michigan de Platja d'Aro i a l'exterior del club Nou Styl de Llambilles.

Durant tot aquest llarg rodatge, hi hagut temps també per anar muntant la pel·lícula, que ara mateix està ja pràcticament enllestida. Ja s'estan fent contactes perquè Murieron... es pugui veure en algun festival internacional abans de l'estiu, de manera que es pugui estrenar en les pantalles comercials entre el setembre i el desembre vinent.

Tot el procés de producció d'aquesta pel·lícula col·lectiva és una resposta imaginativa a l'actual situació política i social, i connecta perfectament amb l'argument de la pel·lícula: cinc homes normals i corrents, entre els quals hi ha José Coronado i Raúl Arevalo, es tornen bojos per la pressió de la crisi omnipresent i decideixen segrestar i torturar el president del Banc Central, interpretat per Josep Maria Pou. El resultat és una pel·lícula realista que, per la bogeria creixent dels protagonistes, acaba convertint-se en un gran esperpent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia