El pianista Jaume Vilaseca porta a Colòmbia un repertori amb adaptacions de Genesis

Poc es devia imaginar el pianista barceloní Jaume Vilaseca ara fa un any, quan va editar el disc Jazznesis: The music of Genesis 1970-1974 (Discmedi), que el seu projecte revisador del repertori del grup Peter Gabriel en clau jazzística s'escoltaria a països com ara Colòmbia, on actuarà els dies 9 (Bogotà), 10 (Cartagena de Indias) i 11 de setembre (Barranquilla). Amb el seu quartet, però, ja ha actuat aquest 2009 a la Xina, el Marroc, Anglaterra, l'Índia i Malàisia, país on va tenir l'oportunitat d'entregar a Steve Hackett (guitarrista de Genesis durant el període que repassa) una còpia del disc. «Va quedar encantat –assegura Vilaseca, amb estudis de piano i harmonia al Conservatori de Barcelona–. Al mànager de Peter Gabriel també l'hi hem fet arribar, però encara no ens ha contestat.»

Presentat, amb la col·laboració del cantant Gerard Quintana, en l'última edició del Festival Grec, Jazznesis revela el potencial jazzístic d'obres cabdals de Genesis com per exemple The lamb lies down on Broadway i Selling England by the pound. «Les seves cançons, en l'aspecte melòdic i harmònic, donen peu a improvisar. Segurament, amb qualsevol mena de música es pot fer jazz, però el de Genesis era un camí que em venia molt de gust explorar», diu el pianista, que es fa acompanyar de músics vinculats al Taller de Músics com ara Fredrik Carlsquist (saxo), Dick Them (baix) i Ramón Díaz (bateria). «Vaig passar anys sense recordar la música de Genesis, però durant l'adolescència em va marcar molt. Amb aquest grup hi tinc una relació forta i profunda», explica Vilaseca, que no només venera els Genesis amb Peter Gabriel de líder sinó també els de Phil Collins: «Eren bons compositors. En tot disc de Genesis hi ha bona música.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona