cultura

Neix l'Orquestra de Cambra de Tarragona per cobrir “un buit al territori”

Està integrada per professors i exalumnes del conservatori de Tarragona i altres centres de la demarcació

Dissabte oferiran el concert d'estrena

Cansats d'haver de marxar fora de la demarcació de Tarragona per poder tocar en orquestres professionals, un grup de professors i exalumnes del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona han impulsat la creació d'una orquestra professional de cambra que du el nom de Tarragona i que, segons la directora del centre d'ensenyament musical, Marta Sardaña, cobreix “un buit al territori”.

L'Orquestra de Cambra de Tarragona (OCTa) està integrada per una vintena de músics formats als conservatoris de Tarragona, Reus i Vila-seca. Estan apadrinats per la mezzosoprano Mercè Obiol i tenen com a director honorífic el violinista Corrado Bolsi, cap del departament de corda del Conservatori Superior del Liceu i director titular de l'Orquestra de Cambra de Granollers.

“He participat en orquestres d'arreu del país, però mai a Tarragona”, lamentava Oriol Gonzàlez, professor de violí del conservatori tarragoní i un dels impulsors de la nova formació, juntament amb l'exalumne Dasio Castro.

“Fa uns vint anys ja hi va haver algun intent a Tarragona de crear una orquestra, però en aquesta ciutat ha estat difícil engegar projectes com aquest”, lamentava Gonzàlez. “Fins ara teníem inculcat que quan acabéssim els estudis hauríem de sortir a fora d'aquestes comarques, però volem poder quedar-nos aquí”, hi afegia Dasio Castro.

Per ells, amb la creació de l'agrupació formada per “dues generacions de músics”, es retorna al territori “el talent musical que les institucions educatives tarragonines han generat durant dècades”.

Marta Sardaña, la directora del conservatori, destaca que el nou projecte professional “dóna visibilitat i continuïtat al projecte educatiu” del centre.

L'orquestra es presentarà aquest dissabte (a les set de la tarda) amb un concert a l'Auditori de la Diputació, amb peces de Vivaldi, Corelli i Bach.

LA FRASE

Tarragona és una fàbrica de talent cultural, però sovint s'oblida de les pròpies capacitats culturals
Dasio Castro
impulsor de l'orquestra

Col·laboracions amb altres col·lectius

La intenció de l'orquestra és programar produccions musicals al llarg de l'any i també col·laborar amb altres artistes i col·lectius culturals del Camp de Tarragona. Per això, en la presentació de l'agrupació no hi va faltar el director teatral Oriol Grau, també exalumne del conservatori de música de Tarragona, que va destacar que el nou projecte musical cobrirà una necessitat al territori i complementarà l'oferta cultural actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia