Música

música

xavier castillón

El festival no internacional

  • 13th Magic Skull APORTARÀ AL NEU! EL SEU SURF-ROCK INSTRUMENTAL ARXIU.

Últimament tots els festivals són internacionals. Tots? No, n'hi ha un que discrepa: és el nou festival no internacional de música i altres arts Neu!, que tindrà lloc aquest dissabte a la sala de concerts La Mirona de Salt (18 h, 8 i 10 euros), ideat i dirigit pel músic gironí Xebi Salvatella, que proposa vuit hores de música en viu, combinada amb arts plàstiques i un ambient d'autèntic festival d'estiu a l'hivern, amb els menjars de la Caravana Bistrot, el mercat de roba de Flamingos Vintage i la parada de vinils de Moby Disk.

Aquest festival, que homenatja amb el seu nom l'històric grup germànic de rock experimental Neu! –que vol diu nou! en alemany i també és un concepte molt hivernal... en català–, mostrarà en el seu apartat musical alguns dels millors grups que funcionen actualment a les comarques gironines, amb alguna presència externa igualment notable. Hi actuaran, per exemple, Xebi SF i els Galls d'Indie, la banda de Salvatella, l'exlíder de Sàvats que ha debutat en solitari amb Duermevela, un disc que l'ha situat entre les grans promeses estatals del 2014, segons la revista Rolling Stone. Xebi Salvatella va gravar Duermevela durant un viatge en furgoneta a través de la península, amb convidats com ara Paco Loco, Joan Colomo, Tom Hagan i Esteban Perles (Bigott), però aquest dissabte el presentarà en directe amb el suport dels seus còmplices habituals, els Galls d'Indie, una gran banda formada per Adrià Bauzó (baix, flauta, saxòfon, glock), Albert Dondarza (violí, teclats, percussions), Lluís Costa (guitarra i veus) i Quim Sitjes (bateria i percussions).

El cartell del Neu! inclourà també els baix-empordanesos 13th Magic Skull, que després del seu apoteòsic Sungazing in Rapa Nui es prepara aquest any per encarar noves onades internacionals amb el seu dinàmic surf-rock instrumental. I tampoc no faltarà a la cita Tom Hagan, amb els seus Sweet Lies, que tancarà amb aquest concert el cicle vital de la trilogia Carlitos, abans d'entrar a gravar el seu quart disc. També té mentalitat de cantautor amb banda l'olotí Xevi Pigem, que presentarà amb els seus companys de La Casa en Llamas –inclòs Carles Tom Hagan Vidal– un nou disc titulat De desnudos y desconocidos, produït per Dalmau Boada (Esperit!).

L'aportació més ballable del Neu! anirà a càrrec de la banda de punk-funk-disco The Handclappers, quintet que inclou a les seves files diversos excomponents dels memorables Without i Miau Miau, on van coincidir amb el sempre inquiet Carlitos Hagan. El seu vocalista és Daniel Gon, discjòquei de llarga trajectòria (Karma) que també punxarà al Neu!

El duet Véase pág. 57, que aportarà al festival la seva cançó d'autor amb bones dosis d'humor surrealista i robotitzat, i el grup barceloní Ljubliana & The Seawolf, amb el seu folk volcànic, completen el cartell sonor del Neu! A més, un dels trets diferencials del festival és l'aposta per les arts plàstiques: a través d'exposicions, documentals i projeccions es podrà degustar l'obra d'artistes com ara Xevi Vilaró, Nirvana Jiménez, Ilichone i, com a últimes incorporacions, AR Il·lustracions i pintures i AlCon Hector. Neu!, una autèntica festa multidisciplinària amb regust berlinès.

Neu!
En una recent visita a Berlín, Xebi Salvatella va quedar enlluernat amb la intensa vida cultural de la capital alemanya i amb les seves festes on es barregen tot tipus de disciplines artístiques. “Amb el Neu! volem transformar la Mirona, sota aquesta influència berlinesa”, diu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen