cultura

El gironí Sergio Domínguez estrena ‘Impar' seguint el model #Littlesecretfilm

És un projecte impulsat pel col·lectiu El Balcón de la Espera i està protagonitzat per Georgina Asin, Georgina Amat i Christian Stamm

Es va rodar en 24 hores

Impar es va estrenar gratuïtament per internet sense cap mena d'avís ni promoció prèvia el 8 de gener, seguint fil per randa una de les deu regles que regeixen el manifest del particular model de producció cinematogràfica #Littlesecretfilm. Que fos gravada en tan sols 24 hores, que no disposés de finançament i que els diàlegs filmats fossin improvisats són altres característiques que també respecta aquesta pel·lícula que ha concebut el col·lectiu gironí El Balcón de la Espera.

Dirigida per un dels seus principals impulsors, l'activista cultural Sergio Domínguez, i protagonitzada per Georgina Asin (La Riera), la ballarina Georgina Amat i Christian Stamm (vist en sèries com ara El barco), Impar és un thriller dramàtic volgudament pertorbador que tracta sobre la complexitat i perversitat que s'estableix en una relació a tres bandes, en aquest cas entre una fotògraf, una ballarina i el xicot d'aquesta última. Tot succeeix el dia previ a la celebració d'un esdeveniment artístic, amb els nervis i el clima de tensió que es respira. Rodada en càmera digital en blanc i negre, formalment i argumental el film evoca el Bergman de Persona.

Explica Sergio Domínguez que la idea argumental parteix d'un primer esbós per realitzar una sèrie web, però quan es van assabentar de la proposta de #Littlesecretfilm s'hi van abocar. El fet de filmar en tan sols 24 hores va ser “tot un repte i molt complicat de portar a terme”, reconeix Domínguez, però també la postproducció s'ha complicat pel fet de no tenir finançament i només disposar de la voluntat i el gran entusiasme de l'equip tècnic.

Impar, detalla el seu director, “no deixa de ser el resultat d'un esforç cinematogràfic de factura lloable. Un secret guardat en bon esguard i desvelat per remoure consciències. Una narració que transita per territoris llòbrecs, indagant en els racons més ombrívols del comportament humà”. I com no s'amaga de dir, un projecte “que corria el perill de no sortir airós amb una proposta tan temerària per a #Littlesecretfilm, fent funambulisme contra rellotge”.

L'estrena arriba un any i mig després de la filmació en una casa de Vilanova i la Geltrú (l'estiu del 2013). El realitzador d'origen malagueny reconeix que seguir aquest mètode és un procés invers, però confia que el ressò que té aquest portal –on ja hi ha unes trenta-cinc pel·lícules per visionar i el qual té la complicitat de canals de televisió com ara Calle 13, que en selecciona algunes per projectar-les– i amb l'ajut de les xarxes socials Impar es pugui projectar en algun festival especialitzat i sales on també aposten per formats no comercials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona
Barcelona

David Walliams, supervendes de literatura juvenil i pregoner

Barcelona