Música

el disc

montse frisach

Les dues cares de Madonna

Luxúria i vulnerabilitat. Dominació i submissió. Amor i desamor. Espiritualitat i hedonisme. Tot es mou entre dues cares de la mateixa moneda en l'últim disc d'estudi de Madonna, Rebel Heart, un treball que, abans de la seva publicació aquesta setmana, ha estat marcat des del principi per múltiples factors extramusicals. Primer, va ser la filtració a internet de sis proves de sengles cançons que van obligar la cantant a fer-les públiques abans d'hora. Per acabar-ho d'adobar, fa un mes es va tornar a filtrar la versió completa del disc. Després, la viral caiguda durant l'actuació de la cantant a la cerimònia dels Brit Awards, de la qual (pocs n'han parlat) es va refer en pocs segons, posant en evidència la bona forma física de la cantant de 56 anys, que el 24 de novembre actuarà a Barcelona.

Rebel Heart ha tingut crítiques molt contradictòries i no és estrany, ja que és, segurament, el disc més heterogeni i autobiogràfic de la llarga carrera de Madonna. Es combinen de manera aleatòria temes, diguem-ne, durs amb tous, en una metàfora de la mateixa personalitat de l'artista, que es defineix, així, com algú fort i vulnerable a la vegada. Excel·leix en els temes més lírics, com Joan d'Arc, en el qual explica als desavantatges de ser un personatge famós. Amb una producció múltiple i col·laboracions com les de Nicki Minaj, Nas o Mike Tyson, que rapeja a Iconic, el disc inclou, fins i tot, un reggae, Unapolegetic Bitch.

I en la part més “dura” no falten en el disc alguns dels temes de més alt contingut sexual de tota la carrera de la cantant, que recorden els temps d'Erotica, com la sensual Best Night o la més explícita encara Holy Water, un himne a les delícies del sexe oral.

REBEL HEART
Madonna
Discogràfica: Interscope


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA