Música

Festival strenes

xavier castillón

Strenes, entre sorpresa i sorpresa

Després d'estrenar-se amb Sopa de Cabra d'incògnit, el festival obre avui tres setmanes de música i... més sorpreses

El festival va aconseguir tot un cop d'efecte amb Sopa de Cabra

El festival Strenes inaugurarà aquesta nit la seva tercera edició amb el concert que obrirà, al Teatre Municipal de Girona, la gira commemorativa del 40è aniversari de la Companyia Elèctrica Dharma. Les entrades per a aquest concert ja estan exhaurides des de fa dies, però el festival gironí proposa uns quaranta concerts fins al 25 d'abril, tant de pagament com gratuïts, en diferents recintes de la ciutat, així que els interessats per les últimes novetats de l'escena musical catalana no tindran temps per avorrir-se. Entre altres activitats prèvies per escalfar motors, el festival organitzat per Promo Arts va aconseguir el 28 de març un impressionant cop d'efecte amb l'organització d'un concert ‘sorpresa'de Sopa de Cabra, anunciat crípticament per Facebook el mateix dia, que va tenir lloc al terrat de l'oficina de turisme de la Rambla de Girona, en la millor tradició dels Beatles i U2, i va atreure milers de persones per veure el grup per primera vegada en directe des de l'anunci de la seva reunió. I no acaben aquí les sorpreses, perquè el festival ha anunciat per al dia de la seva cloenda, el 25 d'abril, un concert al carrer d'un destacat grup català, del qual no s'han donat més pistes. De moment.

Entre sorpresa i sorpresa, Strenes ha preparat una intensa programació, com sempre estructurada en seccions com els festivals cinematogràfics, que a part de les propostes que destaquem a la dreta, inclou també el concert dels 40 anys de carrera de Miquel Gil, l'actuació d'Andrea Motis i Joan Chamorro amb l'Orquestra Nacional d'Andorra, dos concerts seguits de Gossos, Xavi Sarrià i Feliu Ventura junts, The New Raemon, Izah i molta música al carrer amb el concurs Intro.

FESTIVAL STRENES
Del 10 al 25 d'abril. Girona
Escenaris: Auditori, Teatre Municipal, Casa de Cultura, La Mirona, Yeah! Indie Club, Els Jardins de la Mercè, La Mercè, La Planeta, etc.
www.festivalstrenes.cat

DOLO BELTRÁN

La cantant i actriu aprofita l'aturada tècnica de Pastora per debutar en solitari, amb un so encara més electrònic que està perfilant amb el prestigiós productor i discjòquei Sergio Fernández. Dolo Beltrán farà la seva primera actuació en solitari a Strenes, on mostrarà una espècie de work in progress del seu futur primer disc, amb algunes cançons no acabades del tot, per mostrar diferents estats d'un procés creatiu encara obert. Dolo (veu i keytar, l'instrument de la foto) estarà acompanyada per Jordi Busquets, guitarres i teclats; Sergio Fernández, programacions, i Ricardo Salas, que s'encarrega dels visuals.

cèlia pallí

Des de Toronto (Canadà), aquesta cantant de Torroella de Montgrí presenta el seu primer disc, I'll be fine, amb cançons pròpies en anglès, català i castellà que són un bon exemple de pop de qualitat sense fronteres de cap tipus. Cèlia Pallí és una de les artistes seleccionades per Strenes per a la seva secció Descobertes: concerts gratuïts que serveixen justament per descobrir grans talents emergents. Més sorpreses.

J.M. oliver

Després del final d'Antònia Font i de la seva aventura amb Sisa i Quimi Portet, aquest incansable i polifacètic músic mallorquí publica el 14 d'abril el seu nou disc en solitari, Pegasus, que pocs dies després estrenarà en directe a Girona. A partir del maig, Oliver voltarà per altres festivals com ara el Guitar BCN, Primavera Sound, popArb, Vida, Festival de Pollença i Cap Roig, però Strenes serà la seva primera parada.

Lax'n'xics

Lax'n'Busto reforça el seu paper de clàssic intergeneracional amb un concert familiar, patrocinat per la Fundació Valvi, en què el grup compartirà alguns dels seus èxits amb tres corals infantils gironines: Preludi, Aula Musical i Geriona Infantil. En aquest concert a la sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona sonaran èxits com ara Llença't, Tornarem, Trepitja fort i T'estimo, perquè mares, pares, fills i tota la família puguin gaudir plegats del grup del Vendrell, que l'any vinent celebrarà 30 anys.

mazoni

Després d'haver estat tancat durant un mes a l'Arts Santa Mònica de Barcelona, escrivint noves cançons davant del públic, el bisbalenc Jaume Pla obrirà a Girona la gira commemorativa del desè aniversari del seu primer disc en català, el fonamental Esgarrapada, que va obrir una de les trajectòries més creatives de la música del país en el nou mil·lenni. Del rock i el folk postdylanià al pop tecnificat de Sacrifiqueu la princesa, Mazoni ha fet viatges apassionants. I l'aventura continua.

CRIS juanico

Molt vinculat a les terres gironines des dels temps pioners de Ja T'ho Diré, el cantant de Ciutadella estrena el seu nou disc, titulat F(a)usta (Aumon / RGB Suports), en un concert previsiblement molt especial al Municipal de Girona. Fusta, corda i veu són els tres colors de la nova proposta de Cris Juanico: deu cançons noves, enregistrades entre Menorca i Mallorca, que descriuen paisatges, reflexions i emocions. Inclou també una versió de Tot esperant Ulisses, d'Ovidi Montllor.

blaumut

Blaumut oferirà a l'Auditori de Girona un dels primers concerts de la gira de presentació del seu nou disc, el molt esperat El primer arbre del bosc, que confirma tot el que ja apuntava el seu debut, El turista (2012), amb una producció encara més acurada per submergir l'oient en “un mar d'emocions a flor de pell”. Blaumut ja ha actuat en les dues edicions anteriors de Strenes, un festival que l'ha vist créixer des que tot just era un grup emergent fins que es va convertir en un número 1 del pop català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia