cultura

Tretzè festival de música clàssica de Sant Esteve del Monastir

El Festival Nostra Senyora del Cenacle s'acabarà el dilluns 25 de maig

L'equip de la parròquia de Sant Esteve del Monastir (Rosselló) i Verònica Pyguillem, adjunta a la cultura de l'ajuntament, han anunciat que el Festival Nostra Senyora del Cenacle tindrà lloc a partir del dimecres 20 de maig vinent i fins al dilluns 25 de maig, dia de Pentecosta. Per aquesta tretzena edició, cinc concerts de música vocal estan proposats. Se celebraran a la moderna església de Nostra Senyora del Cenacle. Tots els concerts comencen a 20h30 i l'entra és gratuïta. Els organitzadors esperen un públic nombrós; per ells “ aquests moments musicals creen lligams i cordialitat, la música genera amistat, és un llenguatge universal”.

Dijous 21 de maig : Akeurdom. Un conjunt vocal masculí sota la direcció de Patrick Beltran es produeix per primera vegada amb un repertori a capella de melodies italianes, cants de la litúrgia ortodoxa, motetus. Les veus cantaran compositors com Palestrina, Martini, Rolando de Lassus, Haendel, Mozart.

Divendres 22 de maig : Conjunt de violoncels Isabela Massat. Professor de violoncel del Conservatori a Perpinyà i Sant-Esteve, Isabela Massat presenta un programa per als joves violoncel·listes a l'entorn dels compositors Golltermann, Piazolla, Vivaldi i Offenbach.

Dissabte 23 de maig : Ruscino. Sota la direcció d'Olivier Sans, interpreta Les Set Paraules de Crist sobra la Creu del compositor francès Charles Gounod i dues peces, una de Jean Richafort (1480-1547) i una de Cristobal Morales (1500-1553), a l'entorn de la temàtica Quem dicunt homines ? qüestió feta pel Crist als seus deixebles.

Dilluns 25 de maig, dia de Pentecosta : L'Ensemble Polyphonique de Perpignan, dirigit per Mireille Morbelli, interpreta la Missa solemna en honor de Santa Cecília, obra per cors i solistes. Una peça on retrobem els trets operístics volguts pel compositor amb tractament de veus solistes. El cor experimentat de quaranta cantants tancarà el festival.

Informacions : Gisela Xerri i Vacher : (+34) 622 341 77

[email protected].



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona