cultura

Edició especial de la Passió de sant Fructuós a Tarragona

Per celebrar els 25 anys de la primera funció, la representació es divideix enguany en tres escenaris

La Passió de sant Fructuós, una representació teatral basada en uns fets reals que es presenta cada any a Tarragona des de fa vint-i-cinc anys, serà enguany especial. Per celebrar aquest quart de segle de funcions, l'Associació Cultural Sant Fructuós de Tarragona n'ha organitzat aquest cap de setmana una edició especial, que divideix la representació en tres parts i en tres escenaris diferents: les voltes del circ romà, l'amfiteatre i la necròpolis paleocristiana.

Els fets que s'hi expliquen daten del 21 de gener de l'any 259 dC, quan Fructuós, el bisbe de Tàrraco, i Auguri i Eulogi, els seus diaques, van ser portats a l'amfiteatre romà, on van ser cremats vius sota la persecució dels emperadors romans Valerià i Gal·liè. L'arrest de sant Fructuós i els seus diaques concentra la primera part de la representació, que ahir es va estrenar a les voltes del circ romà. A l'inici es va projectar un audiovisual que ajuda a contextualitzar històricament el contingut de la representació teatral.

La segona part es representarà avui a la nit a l'amfiteatre, el mateix escenari on va tenir lloc el martiri l'any 259dC. En aquest cas, els diàlegs es reproduiran en llatí, amb el suport de subtítols
en català i en castellà. Aquest segon acte tindrà la música en directe del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral.

La tercera i última part tindrà com a escenari la necròpolis paleocristiana, el mateix lloc on van ser enterrats els cossos dels màrtirs. En aquesta part es recrearà el seu enterrament amb el ritual i els costums funeraris dels primers cristians. Als espectadors se'ls obsequiarà amb un carnet de La ruta dels primers cristians de Tarraco, que ofereix descomptes en la visita als monuments que integren aquesta ruta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia