cultura

Mor l'escriptora i gestora cultural Natàlia Molero

Nascuda a Girona el 1959, des del 2011 era la directora de la Casa de Cultura de Girona i també havia dirigit la Filmoteca

Va ser la directora dels serveis territorials de Cultura de 1995 a 1997

L'escriptora i gestora cultural gironina Natàlia Molero va morir ahir víctima del càncer, als 55 anys. El funeral tindrà lloc avui a dos quarts de cinc de la tarda a l'església del Mercadal.

Natàlia Molero (Girona, 1959), col·laboradora d'El Punt Avui, ha estat la directora de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona des del 2011 fins que la malaltia li va impedir assumir aquesta responsabilitat, tot i que ningú no l'ha succeït en el càrrec.

Autora de llibres com ara Aquí hi ha el meu pintallavis i Nardo. Un torero d'Olot, Natàlia Molero va ser directora dels serveis territorials de Cultura a Girona (1995-1997), directora de la Filmoteca de Catalunya (1997-2000) i l'any 2000 va ser nomenada cap de gabinet de Jordi Vilajoana, últim conseller de Cultura de Jordi Pujol.

“Per a mi escriure és despullar-me –almenys provar-ho– de totes les inhibicions. Pouar de la pròpia experiència per tal de transfigurar-la mitjançant el llenguatge”, declarava Natàlia Molero en una entrevista publicada el 1997 en aquest diari, amb motiu de la publicació de la seva primera novel·la, Aquí hi ha el meu pintallavis: una novel·la curta construïda a partir de records i vivències de la seva pròpia infància i adolescència al barri de Sant Narcís, on la seva família es va traslladar quan ella tenia vuit anys, des del més cèntric carrer de l'Argenteria. Prèviament a Aquí hi ha el meu pintallavis, publicada per El Mèdol, Molero ja havia publicat un recull de deu narracions, El silenci dels plàtans (1993), amb el qual va guanyar el premi L'Encobert, de Xàtiva. El 2006, l'escriptora va plasmar el seu bon coneixement del món taurí a Nardo. Un torero d'Olot (CCG Edicions), la biografia novel·lada de Quim Soy, El Nardo, un matador garrotxí de noblesa mítica.

Paral·lelament a la seva activitat literària, aquesta filòloga de formació sempre interessada en el llenguatge va anar assumint diversos càrrecs, el primer de tots la direcció-gerència de la Fundació Prundenci Bertrana, a principis dels anys noranta, i tot seguit va succeir Joan Saqués com a director territorial de Cultura a Girona. De 1995 a 1998 també va ser regidora de CiU a l'Ajuntament de Girona. A més, va exercir la docència, primer com a professora de secundària i més tard de ciències polítiques a la UAB, i va presentar el concurs cultural A+a+, a TV3. Una vida plena.

LA FRASE

S'escriu per transformar el món, per combatre la realitat, de tal manera que, si cal, hom pot posar-se màscares
NATÀLIA MOLERO (1997)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia