cultura

Els extres de ‘Joc de trons' ja fan les proves de vestuari

Aquests dies s'està convocant al Palau de Fires de Girona els 800 figurants escollits per participar en el rodatge de ‘Joc de trons'

Un centenar de treballadors preparen l'‘attrezzo' de la sèrie

Serà la Ciutadella d'Oldtown (Antigua), el quarter general de l'orde dels Mestres? O Braavos, la més gran i poderosa de les Ciutats Lliures? I qui sap, per què no Casterly Rock, el feu natal dels Lannister? Res s'ha confirmat fins ara i tot són especulacions, però el que sí és clar és que a Girona ja s'ha instal·lat una avantguarda de l'exèrcit de l'HBO amb un centenar d'operadors que han convertit en una fortalesa inexpugnable el Palau de Fires i Congressos de la ciutat. El gruix de l'equip tècnic i artístic –d'un total de cinc-cents efectius– arribarà a finals d'agost.

Mentrestant allà, al cor de la Devesa, s'està gestant des de fa setmanes el dispositiu previ del rodatge de Joc de trons. Del 3 al 18 de setembre, està previst rodar en diverses localitzacions –es parla de fins a deu, que serviran per ambientar tres dels diferents regnes– de la sisena temporada de la sèrie de més èxit del moment. Els carrers del Barri Vell, el call jueu, les escales de la catedral, Sant Pere de Galligants, el passeig Arqueològic, la plaça dels Jurats i voltants de la vall de Sant Daniel s'adaptarien a la perfecció a la ficció ideada per George R.R. Martin.

I si ja fa un mes i mig va tenir lloc a la ciutat el multitudinari càsting, aquests dies els organitzadors estan convocant els extres gironins que ja han escollit (uns 800 dels dos milers que van passar la primera tria) per tal d'iniciar les primeres proves de vestuari. Ahir, a molts dels figurants se'ls va veure entrar a la fortalesa del palau firal, i, malgrat que cap d'ells va fer declaracions –per la clàusula de confidencialitat que han firmat amb la productora americana–, se sap que estan provant l'attrezzo amb què fa dies treballen els operaris de la productora. Cascos, armadures, vestimenta i tota mena de parracs d'època d'estil fantàstic i medieval, manipulats perquè aparentin ser més gastats del que són en pro de la versemblança.

De fet, els membres de l'agència de càsting Modexpor International així com de Fresco Film Service han instal·lat la base d'operacions del rodatge en terres estatals Girona, perquè, encara que s'ha anunciat que es filmaran localitzacions com ara el castell de Santa Florentina (Canet de Mar), Peníscola, les Bardenas Reales (Navarra) o el castell de Zafra (Guadalajara), aquí serà on hi haurà més escenes filmades.

LA DATA

03.09.15
inici del rodatge, que es preveu que duri fins al 18 de setembre; en total, quinze dies de filmació.

LA XIFRA

500
persones, entre equip tècnic i artístic, mobilitzarà el rodatge de la sèrie de l'HBO a la ciutat de Girona.

Terra de reis

Mentre a Belfast ja s'ha començat a rodar la sisena temporada, a Girona l'espera s'està fent llarga. Això dóna temps a especular i, com que a Dubrovnik (Croàcia) no s'ha fet encara cap convocatòria d'extres, molts apunten que Girona també podria servir com a localització d'escenes de King's Landing (el Desembarcament del Rei). D'aquesta manera, tampoc es descarta, doncs, que a la ciutat aterrin bona part dels actors principals que interpreten els Lannister. I Max von Sydow, el nou fitxatge? Això ja serien paraules majors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia