cultura

Marxandatge de ‘Joc de trons' a la gironina

Tasses, bosses, samarretes i pins inspirats en la popular sèrie incorporen imatges de la ciutat

Dracs sobrevolant la catedral de Girona, amb una noia rosa mirant-la i amb un altre drac assegut al seu costat estampats en una samarreta. És una clara referència a la sèrie Jocs de trons, que hi rodarà escenes de la sisena temporada al setembre. Una samarreta que ja es pot comprar a Girona, com també altres dissenys, com ara samarretes amb el lema “The Game is Coming”, a més de tasses, bosses i pins, tots en aquesta mateixa línia. És a dir, som davant un marxandatge molt particular i, de ben segur, a la gironina –perquè no és oficial i en tot cas es tracta d'un homenatge–, el qual ja ha despertat molta expectació i ha atret, segons els seus promotors, gent de diversos llocs de Catalunya fins a Girona per comprar-lo, a la vegada que també els motivava fer el tafaner per espais on es té la intenció de rodar.

Aquest és el cas de les botigues Moby Disck Records i Groovy Shop-Gallery. Pemi Planas, de la botiga Moby Disck Records, situada a la Rambla, explica que la sèrie l'any passat ja despertava passions pel que fa al marxandatge. “Teníem ja material oficial, el qual, per cert, va tardar molt a arribar a l'Estat, com ara samarretes d'alguns dels personatges o de les cases, a més de tasses i els jocs de taula, que es venien molt bé”, explica. I hi afegeix que aquest any “s'ha disparat l'efecte Joc de trons” amb el rodatge en diversos espais de Girona”. Planas explica que la seva botiga té l'exclusiva a Girona de la marca Suxinsu, especialitzada en samarretes. Aquest estudi creatiu es va fundar el 2011 a cavall entre Madrid i Barcelona per retre un homenatge de manera personal a pel·lícules i sèries amb productes originals. Segons explica Planas, Suxinsu va iniciar una col·laboració amb Toni de la Torre, crític de cinema, el qual els ha assessorat per crear una línia amb dissenys de sèries com ara Mad Men, Breaking Bad i True Detective. Pemi Planas explica que a banda d'aquest dissenys exclusius de samarretes també han fet tasses, pins i obrellaunes.

Per la seva part Joan Massaguer, de Groovy Shop-Gallery, establiment situat al carrer Argenteria i especialitzat a estampar samarretes, explica que ells ja fa uns tres anys que treballen dissenys propis inspirats en la sèrie: “Hem de tenir en compte que al principi de l'emissió no es trobava material original, era molt difícil, perquè només es podia adquirir als Estats Units. Ara ja està obert i el marxandatge oficial ja es pot trobar sense problemes. Nosaltres tenim alguna cosa, però com a empresa que estampem samarretes treballem amb dissenys d'inspiració pròpia.” Massaguer destaca que han treballat dissenys basats en les diferents cases i frases que s'han fet famoses, com “no sóc un princesa, sóc una khaleesi”. També se n'han fet de basades en topografies i altres aspectes de la famosa sèrie.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia