cultura

Els tallers de 65 artistes de Tarragona s'obren al públic aquest cap de setmana

Serà l'onzena edició dels Tallers Oberts i arrencarà divendres

Estudiants de la URV i de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona s'han sumat a la iniciativa

A pocs dies de l'inici de les festes de Santa Tecla, els artistes proposen per aquest cap de setmana “la festa major de l'art a Tarragona”. Així va definir ahir el director territorial de Cultura, Jordi Agràs, la que serà l'onzena edició dels Tallers Oberts: 65 artistes obriran els seus tallers de la Part Alta de la ciutat, per oferir al públic l'oportunitat de visitar els seus espais de creació: “volem que els ciutadans s'apropin a l'art amb un format molt senzill”, segons va explicar Pau López, artista i president de Tallers03, l'entitat que organitza aquesta proposta cultural.

Una de les novetats d'aquest any és que s'han dissenyat cinc itineraris diferents, que agrupen els tallers en funció de les temàtiques que treballen els artistes (territori i paisatge, ciutat i patrimoni...). Els estudiants de l'assignatura de Crítica d'Art que imparteix Antonio Salcedo a la Universitat Rovira i Virgili (URV) han estat els encarregats d'escriure el contingut textual de cada artista al catàleg que s'ha editat per a l'ocasió, i que també inclou un mapa amb els cinc recorreguts.

No són els únic estudiants que prenen part en aquesta iniciativa. En els darrers anys els responsbales de Tallers Oberts han intentat implicar directament els joves en diversos aspectes de l'organització. Enguany hi prenen part estudiants de la Facultat de Pedagogia de la URV i alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona. Els primers han dissenyat una capsa didàctica que inclou cinc propostes d'activitats que poden realitzar els ciutadans a la Part Alta. I els alumnes de l'escola d'art han pogut treballar colze a colze amb alguns dels artistes. És una una acció de “padrinatge”, coordinada per l'artista i professor de la mateixa escola, Àlvar Calvet, que ha consistit a convidar a sis alumnes a establir un “vincle creatiu” amb sis artistes. El resultat del seu treball conjunt s'exposarà aquest cap de setmana en diferents espais. Les parelles d'estudiant i padrí-tutor que s'han creat són les formades per Jorge Villena i Lidia Porcar; Mari Carmen Peralta i Eugeni Fabregat; Elena Iguacey amb Dídac Francisco i Pau López; Juan C. Lozano i Alejandra Garcia; Marta Garcia i Jordi Llort, i Noel Prado i Maite Serna.

També és una alumna de l'escola d'art, Anna Trillas, estudiant de Gràfica Publicitària, l'autora del cartell d'enguany dels Tallers Oberts. Va guanyar el concurs convocat pels organitzadors amb la imatge d'un animal peculiar, que uneix part d'alguns dels animals que habitualment es troben per la Part Alta tarragonina: el gat, el gos, la rata, la mosca i el colom.

Els Tallers Oberts s'inauguraran aquest divendres, a les set de la tarda, a la plaça del Rei. En aquest mateix espai, a les doze de la nit, oferiran una acció nocturna d'art al carrer amb La Caca d'Or. Durant tot el cap de setmana, a banda de tenir els tallers oberts a les visites públiques, s'organitzaran diversos tallers.

LA DATA

4.9.2015
és el dia
que s'inaugurarà l'onzena edició del programa Tallers Oberts, amb la participació de 65 artistes.

LA FRASE

Volem que els ciutadans s'apropin a l'art i a la cultura amb un format molt senzill
Pau López
President de Tallers 03


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA