cultura

agenda d'autor / J.B

Un balneari amb piano
Jugar amb la fórmula de cabaret. Aquest és el repte d'Els Pirates, la companyia que programa El Maldà i que s'ha proposat mantenir, cada dilluns, una sessió de cabaret variada. Xavi Morató, Anna Maria Ricart i Adrià Aubert construiran un artefacte escènic per trimestre: en aquest primer, les cançons i les situacions, la identitat, l'educació i el Poder. Amb el piano de còmplice indispensable, aborden, ara, totes les possibles mirades a la identitat, més enllà de la política i del post 27-S. Per exemple, l'aneguet lleig té un evident problema d'identitat, al costat dels seus germans del conte. Aquest balneari, que remet a la idea de relaxar-se i deixar-se captivar per un divertit massatge intel·ligent, es programarà tots els dilluns. I, evidentment, assumirà canvis continuament. L'aigua que baixa d'un riu sempre és diferent; les bombolles que esclaten en un balneari d'aigües termals, també.
balneari maldà
Pirates Teatre
Dia i lloc: Cada dilluns a les 21 hores al Maldà.
El Romea repesca Joanot Martorell
Calixto Bieito i Carles Santos van proposar un Tirant lo Blanc carregat de sensualitat. Joan Negrié era l'èpic personatge. Ara la Fundació Romea el torna a convocar amb una proposta puntual, amb guió de Miquel Pujadó i direcció de Carles Canut. Joan Pera (narrador), Jordi Boixaderas (Joanot Martorell) i Aina Sánchez (Damiata Martorell) completen el repartiment d'un muntatge que navega per l'èpica del món de cavalleries de l'Edat Mitjana. La sang i la daga es revelen com a elements imprescindibles a aquesta escena.
lletres de batalla
Fundació Romea
Dia i lloc: Dilluns 26 d'octubre a les 20.30 al Teatre Romea.
La Sala encara la desena temporada
La Sala de Sabadell és de les més ambicioses de Catalunya pel que fa a la seva aposta pel teatre familiar. Avui arrenca la seva programació amb un espectacle que va merèixer el Premi de la Crítica de teatre familiar 2014 i que adapta un conte de Michael Ende amb música en directe i una gran complicitat entre els artistes i els espectadors. El gran mèrit de la Sala és que, a més de programar espectacles contrastats, també impulsa produccions a través, per exemple del festival El Més Petit de Tots, que aquest novembre prepara 11a edició i que s'escampa per tot Catalunya amb una programació internacional molt acurada per a nadons (de 0 a 5 anys). En 10 anys compten uns 150.000 espectadors en 888 funcions de 226 companyies. Xifres estratosfèriques que demostren la solidesa del projecte.
L'endrapasomnis
Teatre al detall
Dia i lloc: Avui a les 18 hores a la Sala Miguel Hernández, Sabadell.
Jornades Ivanow
La relació entre les sales i les companyies no para de créixer i no sempre es troben les millors fórmules per garantir la màxima satisfacció d'ambdues parts. Un debat. moderat per Roberto Romei, pretén restablir les claus.
Dia i lloc: Dilluns, 26 d'octubre, de 18 a 20 hores a la Nau Ivanow.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie