cultura

Nylstar presenta un ERO que afecta 45 treballadors

L'empresa de Blanes al·lega una caiguda de les vendes per dur-lo a terme

Proposa, a més, una modificació d'horaris que els sindicats ja han rebutjat

L'empresa Nylstar de Blanes, que produeix fil de niló per a la indústria tèxtil i del calçat, ha presentat un ERO temporal per enviar a l'atur durant dos anys 45 dels seus 284 treballadors. La mesura entraria en vigor l'1 de desembre vinent. L'empresa, que l'any 2013 va facturar 65 milions d'euros, al·lega pèrdues i una caiguda de la demanda per dur a terme l'ERO. A més, la suspensió temporal de feina a 45 treballadors va acompanyada d'una demanda de modificació d'horaris que els sindicats ja van rebutjar el mes de setembre i que preveu que el personal treballi 21 dies seguits en torns de matí, tarda i nit per després tenir set dies de descans. Ara comença un període de 15 dies de negociacions. Aquest és el segon ERO temporal que presenta l'empresa després que el 2010 superés un concurs de creditors.

Fonts sindicals van explicar ahir que estan sorpresos per la presentació de l'ERO al setembre. Quan es va negociar la modificació dels horaris dels treballadors, la direcció va retirar la proposta. “Hem passat d'una proposta de canvi d'horaris que considerem il·legal a un ERO que afecta 45 treballadors, és a dir, hem passat de tenir un problema sobre la taula a tenir-ne dos”, lamenten. La voluntat dels sindicats és que, en cas que s'apliqui l'ERO, es faci de forma rotativa entre el total del personal per tal que els treballadors escollits no consumeixin en aquest temps el total de la seva prestació de desocupació. Recorden que per llei els treballadors inclosos en l'expedient només podran cobrar un 70% del seu sou durant els primers sis mesos per després cobrar-ne un 50% els 18 mesos restants i que lluitaran perquè aquesta càrrega es reparteixi entre tot el personal. Nylstar va superar el 2010 un concurs de creditors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona
Barcelona

David Walliams, supervendes de literatura juvenil i pregoner

Barcelona

Un fons únic i un còmic propi

Ripoll

Quan la ‘biblio’ és un refugi

Badalona