cultura

Sense fugir d'ells mateixos

Un any després d'haver guanyat el premi Joventut del Sona 9, els vallesans Pantaleó tornaran avui a la final d'aquest concurs per cantar –a partir de les 19.30 h a la barcelonina sala Apolo– les cançons de Reina Victòria, el seu àlbum de debut, mentre el jurat delibera si entregar el premi d'aquesta 15a edició a Coet (Sant Boi de Llobregat), Est Oest (Vic) o Roig! (Manacor). Reina Victòria (primera referència d'un segell germà de Música Global: Petits Miracles) ha estat gravat als estudis La Bucbonera de Caldes de Montbui amb producció de Tomàs Robisco, enginyer de l'últim disc de Roger Mas així com del Farrera D.O. Can Sons de Bikimel. “Va fer sonar les nostres cançons molt menys fosques de com les encaràvem inicialment”, li aplaudeix Gerard de Pablo, cantant i compositor d'un grup amb músics provinents de formacions com Estúpida Erikah, Illa Carolina i Marina BBFace & The Beatroots. “Tots hem tingut experiències i sabem que, per molt bé que es pugui parlar de nosaltres, és clau no deixar-se enverinar”, hi afegeix De Pablo, que fa dos anys va donar per acabada la seva aventura amb The City's Last Noise, prometedor grup indie, quan es va adonar que “tenia ganes de no posar tanta ficció i començar a treballar la música com a mitjà d'expressió, sense fugir de mi mateix”.

De Pablo, admirador de bandes com Mishima, Inspira i Coriolà, fa amb Rita, rock i Imagine una “cançó premonitòria” de com li agradaria que fos la vida amb la seva filla d'un any; adapta una poesia –Verge– de Marc Romera, premi Carles Riba 2013; i posa de manifest, amb Moustaki, “una cançó sobre la convivència”, la influència que, de petit, va jugar en ell la chanson.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA