cultura

Erri de Luca parlarà de la seva obra a La Mercè

L'escriptor serà dimecres a Girona per l'adaptació d'una peça seva amb Mal Pelo

L'escriptor italià Erri de Luca (Nàpols, 1950), autor de novel·les com ara El contrari d'un (2003), El dia abans de la felicitat (2009) o la recent La paraula contrària (2015), participarà demà passat en un acte públic al centre cultural La Mercè al voltant de la seva obra aprofitant la seva visita a Girona per a l'estrena, dins de Temporada Alta, d'El cinquè hivern, un espectacle de la companyia de dansa Mal Pelo inspirat en un text seu. Fa dos anys, ja va col·laborar-hi per a la creació del muntatge L'esperança de vida d'una llebre, i ara hi torna amb una nova proposta, dirigida i interpretada per Maria Muñoz i Pep Ramis, que es presentarà a El Canal de Salt el dia 20 (21 h).

La sessió amb Erri de Luca a la sala d'actes de La Mercè (20 h) s'ha plantejat en format de conversa amb Giovanni Albertocchi, professor de literatura italiana de la Universitat de Girona (UdG), per tal que l'autor napolità comparteixi amb els lectors la seva concepció literària, la relació que té amb l'escriptura, la seva afició al muntanyisme i les interioritats de la seva darrera obra, La paraula contrària, una defensa en el procés per “incitació a cometre delictes” a què va ser sotmès el 2013 per haver donat suport a la lluita contra el pas del TGV per la vall de Susa i del qual ha estat absolt fa poques setmanes.

Narrador, dramaturg, traductor, poeta, periodista, guionista de cinema, actor ocasional, revolucionari d'esquerres, escalador expert, solitari empedreït i militant ecologista, Erri de Luca és un dels escriptors italians més prolífics i llegits del moment, a pesar que no va publicar la seva primera obra fins que va complir els quaranta anys. Des de l'aïllament de la seva casa de camp, al nord de Roma, assegura que escriu sempre dels mateixos temes: la infantesa napolitana, la revolució i l'alpinisme, preferentment si transcorre als Dolomites, les seves muntanyes preferides.

La trobada ha estat organitzada per la Fundació La Ciutat Invisible, el Departament de Filologia i Comunicació de la UdG i L'Animal a l'Esquena, en col·laboració amb la llibreria d'idiomes Linguae i la companyia Mal Pelo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

DocsBarcelona, documentals que destrueixen els estereotips

barcelona
cinema

Una nova generació de simis regna al planeta Terra

Barcelona
Patricia López Arnaiz
Actriu

“Deixar les víctimes soles és una forma d’agressió”

Barcelona
Mireia Freixa
Historiadora de l’art

“El patrimoni només es preservarà si la gent se l’estima”

Terrassa

Isabel Vila, la primera sindicalista i pionera de l’educació femenina

Girona
Crítica

L’encís de Bulle Ogier

Fenosa, l’escultor de la natura

El Vendrell
cinema - comèdia

Tres generacions de dones unides per la tragèdia

cinema - Animació

Viatge d’una nena xinesa amb parada a Berlín