cultura

Bromera celebra el Nadal amb novel·la negra a l'avantsala dels seus 30 anys

Amb motiu del 30é aniversari està previst “un gran acte de celebració a Barcelona i València”

L'editorial Bromera celebrarà el Nadal amb diversos títols de novel·la negra en l'avantsala de la celebració, durant 2016, del seu 30é aniversari. En el seu catàleg del desembre, combina, com és habitual, l'edició d'autors valencians amb traduccions d'autors internacionals.

Fundada a València el 1986 com a editorial independent, Bromera s'ha consolidat a les escoles de València, amb un 70 per cent de publicacions per a públic infantil i juvenil, i un 30 per cent de novel·les per a adults entre autors autòctons i traduccions internacionals, que tenen un èxit especial entre els lectors catalans.

El director literari d'Edicions Bromera, Gonçal-Lopez Pampló, ha presentat hui en roda de premsa a Barcelona els quatre títols destacats que es llançaran per a la campanya nadalenca: “Un sepulcre de lletres minúscules”, de Silvestre Vilaplana; “Les veus i la boira”, de Vicent Usó; “Les fantasies del nàufrag”, de Pep Albanell; i “Tota la terra és de vidre”, de Joanjo Garcia.

La novel·la de Silvestre Vilaplana explica a través de la intriga la història de huit persones que es veuen en una situació desesperada, víctimes de la crisi, i que volen suïcidar-se, a la qual cosa l'autor ha posat èmfasi en el fet que “no són morts voluntàries, sinó que d'alguna manera són induïdes”.

“Les veus i la boira”, de Vicent Usó, gira al voltant a dues investigacions, primer la d'un periodista que mor abans de desxifrar l'enigma del taüt buit de la seua mare, i després la del seu fill, que decideix reprendre la investigació i es veu enmig d'un entramat d'històries d'amor, assassinats i secrets on la narració gira al voltant a les petites illes Columbretes, per les quals l'autor ha expressat la seua “fascinació des de xiquet”.

El llibre de Joanjo Garcia, “Tota la terra és de vidre”, és una novel·la negra sobre corrupció, en què un periodista i un inspector de policia es veuen enmig d'un mateix cas durant l'estiu del 2012, mentre s'estan incendiant les muntanyes valencianes i creixen els rumors d'un rescat financer europeu.

Trencant amb la línia d'intriga de les altres novel·les, “Les fantasies del nàufrag”, de Pep Albanell, “és una novel·la dels bons sentiments que busca un somriure en el lector”, segons l'escriptor, que tracta sobre un nen que descobreix la lectura durant el franquisme i de com d'aquesta manera aconsegueix sobreposar-se a les difícils situacions.

A més de les novel·les valencianes, destaquen alguns títols internacionals traduïts al català com “I tu no vas tornar”, del francés Marceline Loridan-Ivens, un testimoni sobre l'Holocaust; “Dones”, de l'italià Andrea Camilleri, que descriu a 39 dones des de la mirada d'un home; i “Alex”, una novel·la d'enigma i suspens que és el primer llibre d'una trilogia que editarà Bromera del francés Pierre Lemaitre, qui segurament visitarà València i Barcelona l'any vinent.

Amb motiu del 30é aniversari, ha anunciat Gonçal-Lopez Pampló, està previst “un gran acte de celebració a Barcelona i València”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia