cultura

Projecten un film de dones maltractades

Marta Vergonyós presenta a Palafrugell un documental sobre la violència masclista

Després d'estrenar el documental a la Mostra de Films de Dones de Barcelona, l'artista empordanesa Marta Vergonyós presenta avui la seva pel·lícula Empieza en ti al Teatre Municipal de Palafrugell (20 h), coincidint amb els actes del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones. Després de la projecció del film es farà una taula rodona.

El documental, rodat entre Palafrugell i Empúries, narra el projecte de treball (2005-2010) que va realitzar l'artista amb un grup de dones de Palafrugell afectades per situacions de violència masclista. L'objectiu del projecte va ser treballar la seva recuperació i millora emocional mitjançant la pràctica de l'art. L'experiència artística en grup, a partir de perfomances a l'espai públic, la poesia i els collages fan que les dones participants reflexionin sobre elles mateixes a partir de les seves obres i la veritat i el sentit de l'humor els vagi canviant la seva perspectiva del món.

Empieza en ti és una mirada positiva a les possibilitats de canvi i millora de les dones que han patit maltractaments, i reflexa les eines que ofereix l'art en el procés terapèutic d'anar-se'n, per començar de nou. La Maria José, la Juana, la Mercedes i la Pili es coneixeran amb motiu del projecte Creativa't 2004-2009. Seguirem els seus processos, amb l'art i la paraula, al llarg de quatre anys de creixement i alliberació. En el projecte treballaran sobre les claus que les han ajudat a sortir de la situació de violència masclista que vivien, per fer-les visibles per mitjà de diferents llenguatges artístics.

El documental ens presenta quatre dones vora el mar. Totes quatre han viscut anul·lades per les seves parelles de diferents maneres. El projecte les ha reunides al voltant d'una sèrie d'activitats i tallers en els quals aprofundiran els motius que els van fer suportar situacions humiliants i injustes i treballaran, per mitjà de l'expressió artística, l'autoestima i la capacitat de posar fi a la por.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia