cultura

L'Ela Geminada edita la ‘Petita crònica' de Zweig

El segell publica també Montaigne i un nou títol de la Biblioteca Bertrana

Edicions de la Ela Geminada acaba de distribuir dos nous títols dins les col·leccions Trivium, de textos literaris, i Quadrivium, dedicada al pensament. Es tracta de Petita crònica, de Stefan Zweig, i Els caníbals, de Michel de Montaigne, als quals se suma Tieta Claudina, el cinquè lliurament de la Biblioteca Prudenci Bertrana, l'ambiciós projecte per recuperar tota la narrativa de l'escriptor gironí en edicions crítiques.

Petita crònica, publicada originàriament l'any 1929, en ple ascens del nazisme i amb un èxit extraordinari (se'n van vendre cent mil exemplars en dos anys), reuneix quatre narracions breus que constitueixen una crònica literària de l'Europa d'entreguerres amb un marcat component autobiogràfic. Dels quatre relats, “El llibreter Mendel”, un cant a l'amor pels llibres que Acantilado va editar en castellà el 2009, és el més conegut, però aquí es presenta per primera al costat dels altres contes que acompanyaven el llibre tal com l'havia planejat Zweig i traduïts per primera vegada al català, per Marc Jiménez Buzzi, i amb una introducció del professor de literatura comparada de la UB Antoni Martí Monterde.

Pel que fa a Els caníbals, extret del primer volum dels Assaigs de Montaigne i presentat en traducció i estudi de Ferran Sáez Mateu, és considerat un dels textos fundacionals de la modernitat, ja que per primera vegada “Occident mira els ulls de l'altre sense considerar-lo ni un infrahome ni un ésser mitològic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia