cultura

El misteriós Claptone actuarà a Sant Pere de Galligants

El discjòquei i productor berlinès presentarà ‘Charmer' el 20 de febrer en aquesta església romànica

És iniciativa de Kim Riera, impulsor d'una societat que vol portar a Girona el Mutek

Un dels discjòqueis i productors de música electrònica més famosos del moment, el berlinès Claptone , actuarà el 20 de febrer vinent a l'església romànica de Sant Pere de Galligants, seu del Museu d'Arqueologia de Catalunya a Girona, en una actuació molt exclusiva, per a uns 400 espectadors privilegiats, que ha organitzat l'empresari i marxant d'art gironí Kim Riera. Properament sortiran a la venda les entrades per a aquesta actuació, en què Claptone presentarà en una sessió de tres hores el seu últim disc, Charmer, preservant sempre l'anonimat amb una màscara daurada de llarg nas. Riera vol que, tot i la dimensió internacional de l'espectacle i l'aforament relativament reduït, les entrades tinguin un preu força accessible: uns 30 euros.

Per al promotor gironí es tracta d'una “prova pilot” per comprovar les possibilitats com a espai escènic de l'antiga abadia benedictina del segle XII, de la qual s'utilitzarà l'església –amb Claptone ocupant el lloc on hi havia l'altar en aquest temple dessacralitzat–, però també el claustre adjacent, on hi haurà una oferta gastronòmica que, com la musical, busca oferir sobretot qualitat, per posar fi a alguns dels tòpics que encara envolten la música electrònica. Riera vol oferir un gran espectacle, amb un so molt acurat i alguns elements audiovisuals i escenogràfics –incloses les màscares que també es repartiran entre el públic–, però també aposta per “respectar i ensenyar al màxim l'interior de l'església”, com un escenari suficientment impressionant sense necessitat de gaires retocs.

Claptone, premiat com a millor productor dels últims DJ Awards celebrats a Pachá Eivissa, ha aconseguit grans èxits arreu del món amb temes com ara No eyes, The music got me, Dear life, Wrong i Good to you, i també amb les seves imaginatives remescles de temes de The Police, Gregory Porter i Disclosure.

La societat Electrona

Kim Riera és també un dels promotors de la nova societat Electrona –fusió d'electrònica i Girona–, que té com a objectiu “crear una marca pròpia per portar a Girona festivals internacionals i grans espectacles de música electrònica, que ara gairebé no està representada dins l'àmplia oferta de festivals que hi ha a les comarques gironines”. Una de les primeres iniciatives d'Electrona serà intentar portar a Girona el festival internacional de música electrònica i creativitat digital Mutek , fundat l'any 2000 a Mont-real (Quebec) i que també té lloc a Mèxic i a Barcelona, on la 7a edició se celebrarà del 2 al 5 de març del 2016. El primer pas seria fer un Avantmutek a Girona, a finals de febrer, com a pròleg de l'edició barcelonina, i pas previ a un futur Mutek gironí. Ara, Electrona busca suport institucional per organitzar aquest Avantmutek, que està previst al centre cultural La Mercè, sense ànim de lucre. “La ciutat no es pot deixar perdre aquesta oportunitat”, diu Riera, que també destaca la col·laboració amb Electrona de les escoles gironines Eumes i Eram . Més endavant, Electrona vol organitzar un gran festival de música electrònica al pavelló de Fontajau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona