cultura

Llach assegura que la negociació amb la CUP “va molt bé”

El diputat de JxSí explica que s'estan buscant tots els “punts de trobada” i “millorar-los” per mirar de desencallar l'acord

El cantautor no revela si hi ha hagut cap canvi en l'escenari de la investidura

El diputat de Junts pel Sí (JxSí) Lluís Llach s'ha mostrat optimista respecte de les negociacions amb la CUP per a desbloquejar la investidura del president de la Generalitat: “Va tot molt bé”, ha assegurat.

El cantautor i ara polític ho ha declarat a la sortida de la reunió que les dues formacions han mantingut aquest matí al Parlament. Els negociadors de les dues formacions han reprès aquest dijous els contactes per intentar perfilar un preacord que desbloquegi la formació del nou govern. Aquesta nova ronda de reunions té lloc després que JxSí i la CUP hagin acordat reorganitzar l'escenari de converses i unificar les tres taules de negociació (pla de xoc, procés constituent i ruptura amb l'Estat) en una única.

Llach, acompanyat del també diputat de JxSí Antoni Comín, ha comentat que els negociadors estan fent “els camins” perquè hi pugui haver investidura. Això no obstant, ha evitat respondre si hi ha hagut cap canvi en l'escenari de la investidura.

“Està anant tot molt bé. La investidura no es decideix ara. No és que la CUP hagi de canviar d'opinió o no, es tracta de buscar els punts de trobada i mirar de positivar-los i millorar-los” amb l'objectiu de desencallar l'acord, ha indicat.

La trobada d'avui s'ha celebrat en una sala de reunions al pis superior del Palau del Parlament a la qual no s'ha permès l'accés als periodistes que esperaven als passadissos de la planta principal de l'edifici.

Per part de la CUP, han assistit a la reunió els diputats Anna Gabriel, Antonio Baños, Eulàlia Reguant i Benet Salellas, els quatre negociadors designats per l'esquerra anticapitalista.

De la banda de JxSí hi han estat presents Josep Rull, Marta Rovira, Raül Romeva, Neus Munté, Lluís Llach i Antoni Comín.

La diputada de la CUP al Parlament Gabriela Serra ha explicat avui que la seva formació espera consensuar, just després de les eleccions del 20D, una proposta global amb JxS que permeti arrencar la legislatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia