cultura

Premi de biografies lingüístiques per a un documental empordanès

Els figuerencs Carla Ferrerós i Robert Molina i les bisbalenques Natàlia Carbonell i Míriam Seguí han guanyat el II Concurs Internacional d'(Auto)biografies Lingüístiques , lliurat recentment a Masquefa (Anoia), pel documental Palabra de mamita. Biografia lingüística de Joana Colom. Es tracta d'un reportatge sobre Joana Colom Llach (1899-1997), una mestra de Garrigàs que va exercir des dels anys vint a diferents escoles de Catalunya i el País Valencià, i va viure un llarg exili a la Unió Soviètica i a l'Estat francès, sense deixar mai d'exercir la docència, amb una visió progressista i renovadora.

Aquest premi està convocat per la Fundació Aurèlia Figueras, el Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona i L'Alzinar, societat recreativa i cultural de Masquefa. El segon premi del concurs va correspondre al treball Les paraules i els anys, l'autobiografia de Xavier Manuel, i el tercer premi va ser per a la Biografia lingüística de la família Szmidt-Sieryków, d'Albert Badosa i Dorota Szmidt. Els guardons es van lliurar el 22 de novembre passat a l'ajuntament de Masquefa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia