cultura

Primera dècada amb els Brodas

Els germans Fruitós i les germanes Pons celebren el desè aniversari en una gala d'èxits al Coliseum

Els èxits de Brodas a Barcelona han normalitzat el ‘hip hop' a la cartellera

El 2016 és l'any del desè aniversari de Brodas Bros. Per això presenten el Brodas Bros 10 anys al Coliseum de Barcelona de l'1 al 24 de gener. Els germans Pol i Lluc Fruitós i les germanes Berta i Clara Pons han hagut de fer una tria dels millors números (i que els representin millor tota la seva gamma d'especialitats d'aquesta dansa urbana) bastint un element nou: el de les ganes de convidar a una festa d'aniversari.

El hip hop de Brodas parteix de dues claus irrenunciables: una necessitat de connectar amb molt bon rotllo i contínues invitacions a fer ballar els espectadors de platea i unes coreografies que busquen una espectacularitat una mica exhibicionista, amb exercicis de dansa conjunt molt estudiats i sempre positius i unes coreografies acrobàtiques dels b boy. Per aquesta festa, comptaran amb Carlos Carmona, Kadoer i Markitus. En l'apartat de músics, Guilliam Sons assumeix els instruments de vent (saxo, flauta travessera i un instrument electrònic de vent, l'ewi) i Jean Phillipe Barrios afronta la percussió. Barrios, de fet, aclaria ahir que bona part de la música que s'utilitza l'han composada ells pensant en les escenes dels espectacles dels Brodas.

Els Brodas Bros tindran convidats al seu nou espectacle, com ara Kapi (que a més de punxar en directe també farà un grafit d'aniversari en directe), Joanarmand, conegut per ser un dels màxims exponents del rap improvisat (conegut com a freestyle) i Phax, un ballarí francès referent de l'slow motion.

Deu anys dels Brodas són tota la seva trajectòria. D'entrada, celebren que avui estan més normalitzades les actuacions de hip hop a la cartellera de Barcelona. També han comprovat que la música i la tècnica dels diferents estils continua en constant evolució. Tant és així que bona part de les seves coreografies més històriques han gaudit d'una nova mirada per posar-los una cirereta que les actualitzi. Kapi, un artista amb tres dècades de carrera, creu que aquesta dècada són “les postres”: hi va haver una evolució més acusada els 20 primers anys. Però admet que el hip hop també és cíclic i que sempre es torna a determinats orígens incorporant-hi noves mirades i la tecnologia que hi aporta la novetat.

LES XIFRES

10
espectacles
han presentat els Brodas Bros, en aquesta dècada des del ‘hip hop dansa de carrer' al ‘4Herman@s'
45
minuts
triguen a posar-se el seu robot de ‘BR2'. Per a la festa, opten pel vestit de LEDS que els complementen


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona